Преди 16 години: Гениалното решение на Лапорта, превърнало Меси в това, което е


Преди 16 години: Гениалното решение на Лапорта, превърнало Меси в това, което е
Снимка: Getty Images / Guliver

3074 0

Жоан Лапорта отново ще е президент на Барселона, след като спечели изборите. Неговата основна задача в началото е да убеди голямата звезда Лионел Меси да остане в клуба, след като договорът му изтича през лятото. Всъщност, самият Лапорта е с огромна заслуга от първия си престой, за да може аржентинецът изобщо да се развие на "Камп Ноу".

Испанското издание "Марка" напомня случай от 2005 година, когато бразилската звезда Робиньо искал да отиде в Барселона, но Лапорта го отрязал заради съвсем младия и все още не толкова популярен Меси. В крайна сметка Робиньо отива в Реал Мадрид, където разочарова и бива продаден.

"Робиньо искаше да дойде в Барселона, но ние имаме играч, наречен Меси. Имаме големи надежди за него. Никога не сме били заинтересовани от бразилеца (Робиньо). Меси е едва на 18 години и контролира топката, както никой друг. Той има стила на Диего Марадона и на Йохан Кройф и може да стане световна звезда. Затова предпочитам Меси" - са думите оттогава на Лапорта, цитирани от "Марка".

В крайна сметка това решение се оказва вероятно едно от най-добрите в цялата история на футбола. Междувременно Барселона готви лятна разпродажба, за да задържи Меси в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички