Барселона готви лятна "разпродажба", за да задържи Меси в клуба


Барселона готви лятна "разпродажба", за да задържи Меси в клуба
Снимка: Getty Images/Guliver

1351 0

От Барселона възнамеряват да продадат редица свои футболисти през лятото, за да задържат голямата си звезда Лионел Меси, съобщава "CBS Sports". Имената на играчите, с които ще се търси раздяла не се споменават, но спекулации в последно време с възможни напускащи не липсват.

Причината за предстоящата "разпродажба" е тежкото финансово положение на клуба, за което някои скъпи трансфери и пандемията от коронавирус допринесоха значително. А новото ръководство на клуба явно не смята да смалява значително евентуалното си ново предложение за договор към своя капитан. Така клубът ще трябва да се освободи от заплатите на някои футболисти и да изкара пари от тях, за да задържи аржентинеца и да спомогне излизането си от кризата.

Че задържането на Меси ще е важен приоритет на новия президент Жоан Лапорта не скри и самият той. "Да видим как Лионел Меси отива да гласува днес е много красноречиво. Преди 20 години той дебютира в младежкия отбор на Барса. Това, че най-добрият играч в света ще гласува днес е ясен знак за това, което постоянно говорим. Най-добрият играч в света обича Барселона. И се надявам, че това е знак, че той ще остане в Барселона, което искаме всички", каза юристът. А ето кой мисли той да бъде новият треньор на клуба. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички