Знаете ли на кого Лионел Меси посвещава всяко едно от 671-ото си попадения?

Капитанът на Барселона Лионел Меси посочва с две ръце към небето всеки път, след като се разпише в професионалната си кариера. Не е тайна, че доста често виждаме този жест от Ла Пулга, но за кого го прави той.

Истината е, че аржентинецът прави това в знак на уважение към своята баба Селиа. Тя напуска този свят, когато Меси е едва на 11 години, като има основна заслуга за това той да започне да тренира футбол като дете. 

Роналдо: Меси ме направи по-добър футболист и същото се отнася за него

Португалската звезда Кристиано Роналдо призна, че никога не е вечерял с големия си конкурент на терена - Лионел Меси, но няма нищо противв бъдеще...

"Аз и всички момчета от моето семейство тренирахме в клуба в съседния кварта. Брат ми, братовчеди - всички бяхме там, но в различни възрасти. Веднъж по-големите имаха тренировка, но им липсваше един човек, за да направят игра. Тогава баба ми настоя да ме пуснат, а треньорът не беше съгласен, тъй като бях доста по-малък от останалите.

В крайна сметка баба остана и настояваше в следващите минути, докато най-накрая не ми дадоха шанс. Тогава съм вкарал и два гола. Не помня историята, тъй като бях малък, но така я разказваше баба", спомня си Лионел Меси.

А как друга легенда на каталунците "обвини" Меси за това, че Филипе Коутиньо не е успял да покаже възможностите си на "Камп Ноу", може да видите в този материал на SportLive.bg.

Още по темата

Please select answer!