Зинедин Зидан празнува своя 48-и рожден ден (ВИДЕО)


Зинедин Зидан празнува своя 48-и рожден ден (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1589 0

Една от най-големите фигури във футбола - Зинедин Зидан, днес (23.06) празнува своя 48-и рожден ден. Наставникът на Реал Мадрид е бил легендарен футболист на "кралския клуб", Ювентус и френския национален отбор по футбол, като е останал в историята като един от най-добрите на своята позиция.

Специалистът получи поздрави и от Реал, и от Ювентус. Той е носител на най-ценния индивидуален приз във футбола - "Златната топка", за 1998 година. Има по над 150 двубоя и за гранда от Италия, и за гранда от Испания, като остава любимец и на двата клуба.

С Франция печели Световното първенство по футбол през 1998 година, както и Европейското през 2000 година. През 2006 година играе прословутия финал на Мондиала срещу Италия, в който е изгонен заради удар с глава без топка срещу Матераци.

Като наставник започва също по превъзходен начин, като вече има редица трофеи с "кралския клуб". Най-впечатляващото му постижение обаче е фактът, че завоюва трофея от Шампионска лига в три поредни години - нещо, с което никой друг не може да се похвали.

Насладете се на някои от най-магичните му отигравания във видеото по-долу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички