Зидан пожела защитник, впечатлил го в България


Зидан пожела защитник, впечатлил го в България
Снимка: Getty Images/Guliver

1640 0

Неотдавна се появи информация, че Реал Мадрид иска защитника на РБ Лайпциг Дайо Упамекано. Вестник AS потвърждава тази новина и описва, че французинът е впечатлил силно треньора на "белите" Зинедин Зидан с представянето си в мача срещу Атлетико (Мадрид) в Шампионска лига.

Според вестника от Мадрид Зидан вече няколко години следи младия защитник. Той го е забелязал за първи път на Европейското първенство до 17 години през 2015-а, което беше в България. AS посочва, че тогава легендата е присъствал на всеки мач от турнира, тъй като синът му Лука беше вратар на Франция.

През лято 2020 "Кралският клуб" планува да не осъществява трансфери, но Упамекано е в плановете им за следващата година. 21-годишният бранител беше на високо ниво срещу Атлетико - той спечели 81% от единоборствата си, направи само един фаул, а процентът на успешните му пасове беше 95. Зидан е бил впечатлен.

Французинът имаше договор с РБ Лайпциг до 2021 година, но през юли подписа нов договор с германците, който е до 2023 година. Неговите представители обаче успяха да договорят намаляване на откупната му клауза от 60 до 45 милиона евро, което е съвсем приемлива сума за испанския гранд. А кой голям европейски клуб също иска Упамекано вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички