Реал Мадрид ще продава високоплатени играчи - коронавирусът порази и спонсорите им


Реал Мадрид ще продава високоплатени играчи - коронавирусът порази и спонсорите им
Снимка: Getty Images/Guliver

1780 0

Ръководството на Реал Мадрид ще преразгледа списъка с играчи, които смята да запази в състава, тъй като кризата заради пандемията от коронавирус е засегнала и тях. Според каталунския вестник "Спорт" мадридчани ще се наложи да продават свои футболисти с високи заплати, защото в противен случай клубът може да се сблъска с финансови проблеми.

Същевременно, големите спонсори на испанския шампион - "Adidas" и "Fly Emirates" са обявили пред ръководството, че заради COVID-19 не могат да изпълнят изцяло условията по спонсорските контракти, сключени с клуба. Заради това "Кралският клуб" ще предложи на футболистите си да им бъдат намалени заплатите с още 10%. Това обаче няма да бъде оповестявано публично. Играчите вече намалиха с 10% възнагражденията си заради пандемията.

Авиокомпанията изплаща 40 милиона евро годишно, докато концернът за спортни стоки дава 110 милиона. С тях контрактът е за 10 години. Допълнително положението на испанския гранд се влошава от факта, че все още няма яснота кога привържениците ще бъдат допуснати на стадионите. А дали клубът ще привлича нови играчи през лятото вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички