Защитник на Лайпциг е новата мечта на Зинедин Зидан


Защитник на Лайпциг е новата мечта на Зинедин Зидан
Снимка: Guliver/GettyImages

1274 0

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан вече има нов приоритет за летния трансферен прозорец, като този път желаният играч е защитник. Това е 21-годишният състезател на РБ Лайпциг Дайо Упамекано, който е в тима от 3 години и за това време се утвърди като ключов играч.

Зизу вече няма достатъчно доверие в 30-годишния Начо и започва все по-рядко да разчита на него. Именно за това иска да освежи защитната линия на своя тим през лятото. Според Transfermarkt дори и трансферната цена на Начо драстично е намаляла - от 35 млн. евро до 12 млн. евро. Друга причина е Едер Милитао. Той бе привлечен на "Бернабеу" преди завръщането на Зидан и не е играчът, който е искал.

Упамекано е в същата възрастова група като Милитао, но изглежда постига много по-голям напредък. Когато пристигна в Лайпциг от РБ Залцбург, той струваше само 10 милиона евро, същата цена, която Мадрид плати през 2011 г. за Варане, млад талант, препоръчан на клуба от самия Зидан. Упамекано ще бъде един вид Варан 2.0. Всъщност той на няколко пъти призна, че защитникът на Мадрид е играч, когото харесва и е в състояние да подражава. Окуражаващото в случая за Реал е, че договорът му с Лайпциг е до 2021 година и това означава, че може да се стигне до преговори. А към коя своя стара трансферна цел се обръщат мадридчани - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички