Завръща ли се Барселона на Гуардиола? Първият признак за това е налице


Завръща ли се Барселона на Гуардиола? Първият признак за това е налице
Снимка: Getty Images

3655 0

Под ръководството на Шави през сезон 2022/23 Барселона показва добра ефективност в първенството на Испания. В досегашните 6 изиграни мача "блаугранас" не успя да се разпише само в стартовия мач с Райо Валекано, завършил 0:0.

В следващите 5 срещи обаче каталунците неизменно отбелязваха голове, при това не по-малко от три. Във втория кръг Реал Сосиедад бе пометен с 4:1, в трети Валядолид си тръгна с 0:4, в четвърти Севиля беше победен с 3:0, а в пети Кадис получи 4 безответни попадения. В последния засега кръг Елче беше разбит също с класика на "Камп ноу".

Постижението - минимум 3 попадения във вратата на съперника в пет поредни мача в Ла Лига, се случва за първи път от 2010 година насам. В този период начело на каталунците беше един от най-успешните им треньори - Хосеп Гуардиола.

42-годишният Шави Ернандес пое Барселона през ноември 2021 година. Под негово ръководство през настоящия сезон тимът спечели 16 точки в първите 6 мача и заема второто място в класирането. А ето какъв рекорд на Зидан счупи Шави с Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички