Барселона си го изкара на последния в Ла Лига, 85 000 аплодират Левандовски (ВИДЕО)


Барселона си го изкара на последния в Ла Лига, 85 000 аплодират Левандовски (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

10498 0

Барселона продължи победната си серия в Ла Лига с класическа победа над Елче с 3:0 и излезе на първа позиция във временното класиране. Роберт Левандовски се отчете с нови две попадения с каталунския екип, докато Депай добави феноменален гол, а ВАР междувременно отмени гол на Педри. Възпитаниците на Шави Ернандес всъщност не срещнаха особено голяма съпротива, тъй като от 15-тата минута играха с футболист повече.

Причината за предимството на терена е директният червен картон на Верду, съборил Левандовски, след като полякът получи пас и бе напът да навлезе на скорост в наказателното поле. Десетина минути по-рано Елче имаше претенции за изгонването на Франк Кеси заради удар с лакът, но съдията показа само жълт картон.

Каталунците успяха да поведат в резултата в 34-тата минута, когато полската суперзвезда на Барселона се оказа на правилното място в точния момент и съумя да засече ниско центриране на Балде. До 20-тата минута обаче двата тима не успяха да отправят точен удар посока една от двете врати. 

До края на първата част домакините успяха да вкарат още две попадения, но само първото бе признато. При него Мемфис Депай получи подаване в 41-вата минута и без да се бави се обърна и с мълниеносен удар порази противниковата врата. След 180 секунди Педри довкара избита топка, но ВАР отчете, че е бил в положение на засада.

През втората част най-интересното дойде след едва три минути игра, като при въпросната ситуация Левандовски по подобие на Педри се възползва от избита топка, но полякът бе в редовна позиция и с прецизен удар елиминира всичко по пътя си за оформянето на крайния резултат.

Първо полувреме:

Срещата започна агресивно и в първия четвърт час бяха извършени две груби нарушения, като след второто съдията реши да покаже червен картон на играч от състава на Елче.

Още в 5-тата минута гостите имаха претенции за директен червен картон за Франк Кеси, който удари с лакът противников играч, но арбитърът не се съобрази с желанията на Елче и наказа играча на каталунците единствено с жълт картон.

След десет минути Роберт Левандовски получи чудесен извеждащ пас и бе напът да се освободи, но Верду го събори в последния възможен момент, което му коства напускането на терена след директен червен картон.

Двата тима обаче не успяха да отправят нито един точен удар в първите двадесет минути.

Гол! В 34-тата минута Левандовски откри резултата и отбеляза поредното си попадение от началото на кампанията! Той се оказа на правилното място и точния момент, и с шпагат засече центриране на Балде! 1:0!

Гол след Гол на "Камп Ноу"Първо в 41-вата минута домакините удвоиха след страхотно попадение на Мемфис Депай! Нидерландецът получи пас с гръб към вратата, но светкавично се обърна и с прецизен удар наказа Бадия! 2:0!

След още 180 секунди Педри се възползва от избита топка и я вкара в противниковата мрежа, но ВАР прегледа ситуацията и отчете, че младокът е бил в положение на засада! Така резултатът остана 2:0 на почивката!

Второ полувреме:

Втората част започна чудесно за домакините и те оформиха класическа разлика от 3:0 след само 3 минути игра. В 48-ата минута полякът се възползва от неразбирателство в противниковото наказателно поле и изстреля без да се замисля избитата топка в мрежата на Бадия! 3:0!

Левандовски имаше две възможности за хеттрик до 72-рата минута, но той не съумя да се разпише и така тогава бе заменен от Феран Торес, за да може да обере овациите. 

Гостите стигнаха до първия си точен удар едва в 90', докато видимо срещата се доиграваше след бързите попадения.

Стартови състави:

Барселона: Тер Щеген, Кунде, Араухо, Гарсия, Балде, Де Йонг, Кеси, Педри, Дембеле, Депай, Левандовски

Елче: Бадия, Верду, Бигас, Гути, Бойе, Моренте, Паласиос, Фидел, Гумбау, Клерк, Джон

Преди мача:

Каталунците записаха страхотно първо полувреме при визитата си на Байерн Мюнхен в началото на седмицата, но в крайна сметка записаха поражение от 0:2. Те обаче бързо ще трябва да се завърнат на победния път, ако желаят да не изостават в класирането от настоящия шампион - Реал Мадрид. 

Възпитаниците на Шави Ернандес бяха в серия от 14 срещи без загуба във всички турнири преди визитата в Мюнхен, а срещу днешния съперник нямат поражение в срещите им от 2014 г. насам. Днес "блаугранас" е тотален фаворит, а като евентуален пропускащ е определен единствено Серджи Роберто, който контузен.

При гостите отсъстващите са с двама повече, а тимът е на последна позиция с едва едно равенство и само поражения в първите пет кръга. Те допуснаха и по 4 попадения в последните си две срещи, което е предпоставка за шоу на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички