Защо Реал Мадрид е единственият отбор, който не осъществи зимен трансфер?


Защо Реал Мадрид е единственият отбор, който не осъществи зимен трансфер?
Снимка: Gulliver/GettyImages

3139 0

Реал Мадрид не изневери на своя стил в последните години и не осъществи нито един трансфер по време на зимния трансферен прозорец. "Белия балет" беше свързван с куп имена през януари, но лично Зинедин Зидан е убедил Флорентино Перес, че няма нужда от "панически" покупки в средата на сезона.

Всеки един от останалите 19 отбора в Ла Лига са осъществили поне един трансфер, което е своеобразен рекорд за "белия балет", който по принцип е най-активният отбор, когато могат да се осъществяват сделки. Реал обаче не привлече никого, докато Барселона счупи собствения си рекорд, привличайки Коутиньо срещу 150+ милиона евро.

Това се превърна в практика за Реал Мадрид. Във втората ера на Флорентино Перес на "Сантяго Бернабеу" ръководството е привлякло едва трима души по време на зимния трансферен прозорец, като основна причина за това бяха сериозните контузии в отбора. Най-сериозното попълнение през зимата беше Емануел Адебайор, който беше взет под наем през януари 2011 година.

В Испания вярват, че "кралския клуб" се подготвя за много натоварено лято. Клубът е неактивен на трансферния пазар от лятото на 2016 година насам, когато беше взет Хамес Родригес. Според "Марка", Флорентино Перес е подготвил над 300 милиона евро за трансфери през лятото, като една от големите цели е Мауро Икарди. "Белия балет" също така планира привличането на Неймар, но едва през лятото на 2019 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички