Защо Барселона и Антоан Гризман нямат нищо против да се разделят?


Защо Барселона и Антоан Гризман нямат нищо против да се разделят?
Снимка: Getty Images/Guliver

5376 0

Дните на Антоан Гризман в Барсeлона са преброени. Неговото напускане не е неизбежно, но завръщането му в Атлетико Мадрид изглежда все по-вероятно с всеки изминал ден!

Каталунците не са движещата сила зад тази стъпка, въпреки че клубът преди време е информирал обкръжението на Гризман за това колко трудно ще бъде да продължи на "Ноу камп" предвид високата заплата, която взима. Оттогава се водят дискусии между Атлетико Мадрид и самия футболист за потенциален трансфер и въпреки че отрича ​​публично, Атлети винаги се е интересувал от това да си върне френския национал...

Първоначалният план на Гризман бе да остане в Барселона, но в светлината на финансовите затруднения на клуба той вече предпочита да се върне в бившия си клуб, където играеше блестящо и беше високо ценен в съблекалнята - нещо, което в Каталуния не се случваше. В същото време французинът е убеден, че само Диего Симеоне може да го върне към най-добрата му форма.

Барса е наясно с решимостта на играча да си тръгне от отбора и ще направи всичко възможно, за да улесни този трансфер, тъй като по този начин ще се отърве от втория си най-скъпо платен играч от гледна точка на възнагражденията.

Не е тайна, че и други клубове проявяват интерес да подпишат с него, макар и под наем. Два от тях са Челси и Ювентус. "Старата госпожа" гледаше на Антоан Гризман като потенциален заместник на Кристиано Роналдо, който сега вече изглежда, че ще остане в Торино. Междувременно Челси, който се опитва да подпише с нападател през това лято, сериозно обмисля възможността това да е Гризман, като се има предвид, че трансферът на Ерлинг Холанд изглежда немислим през този трансферен прозорец.

Барселона действително би предпочела да продаде играча в чужбина, за да избегне подсилването на прекия си конкурент в Ла Лига Атлетико Мадрид. Каталунците имат горчив опит с подобни действия, след като преди години първо Давид Вия премина от "Ноу камп" на "Уанда Метрополитано", а през 2020 година същото стори и Луис Суарес. Впоследствие и двамата ставаха шампиони с "дюшекчиите", а Барса съжаляваше горчиво за решението си...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички