Списък с 10-те най-скъпи трансфера в историята на футбола, Неймар и Мбапе са начело


Списък с 10-те най-скъпи трансфера в историята на футбола, Неймар и Мбапе са начело
Снимка: Getty Images/ колаж: SportLive

11259 0

След като Европейското първенство по футбол и Копа Америка завършиха, основен акцент в спортните медии в Европа вече е летният трансферен прозорец. И докато във въздуха започнаха да летят невероятни числа, SportLive.bg реши да Ви припомни кои са 10-те най-скъпи трансфера в историята на футбола:

№10 - Гарет Бейл

Уелсецът премина от Тотнъм в Реал Мадрид през септември 2013 година за сумата от 86 милиона паунда! До този момент Бейл е изиграл 251 мача да Кралския клуб, в които е вкарал 105 гола и е раздал 68 асистенции.

№9 - Еден Азар

Белгиецът напусна Челси в посока Реал Мадрид срещу сумата от 88 милиона паунда, а това се случи през юни 2019 година. Последваха много трудни месеци за Азар и след много контузии, които получи, все още не е показал пълния си потенциал в Ла Лига.

№8 - Пол Погба

През август 2016 година Манчестър Юнайтед плати 89 милиона паунда на Ювентус за правата на халфа. Равносметката за тези 5 година е следната: 206 мача, 38 гола и 42 асистенции...

№7 - Осман Дембеле

Барселона закупи бързоногия нападател от Борусия Дортмунд за 97 милиона паунда през 2017 година, но Дембеле се оказа доста "чуплив" и въпреки че на няколко пъти демонстрира отлични качества на терена, честите му контузии не му дават възможност да оправдае напълно похарчените за него пари!

№6 - Кристиано Роналдо

Ювентус искаше голяма звезда в отбора си и я получи през юли 2018 година, но срещу сумата от 99 милиона паунда. До този момент Роналдо е вкарал 101 гола в 133 мача и е асистирал на своите съотборници общо 22 пъти...

№5 - Антоан Гризман

Дълги години французинът се канеше да смени Атлетико Мадрид с Барселона, но в крайна сметка това се случи чак през лятото на 2019 година и срещу 108 милиона паунда. Дали Гризман опрадва парите за себе си или не - мненията в световен мащаб са крайно разнопосочни!

№4 - Жоао Феликс

През 2019 година Атлетико Мадрид инвестира голяма част от парите, получени от трансфера на Гризман, в изгряващата звезда на Бенфика. Португалецът заигра под ръководството на Диего Симеоне срещу 112 милиона паунда, но до този момент не успява да се превърне в основен играч нито на "дюшекчиите", нито на Португалия!

№3 - Фелипе Коутиньо 

145 милиона паунда плати Барселона на Ливърпул за услугите на бразилеца, но в момента на "Ноу камп" се чудят как да се разделят с него, след като в един момент дори го бяха дали под наем на Байерн Мюнхен. Дали Коутиньо ще остане в Испания или ще поеме в друга посока - предстои да разберем.

№2 - Килиан Мбапе

Суперзвездата на световния футбол премина от Монако в ПСЖ през 2018 година срещу цели 162 милиона паунда. При всички положения Мбапе допринесе много за развитието на самата "марка" ПСЖ, но до този момент клубът не е спечелил нито веднъж Шампионска лига, която е основна цел на богатите собственици...

№1 - Неймар

Не е изненада, че именно той оглавява тази класация. След като изкара няколко сезона в сянката на Лионел Меси, Неймар реши да смени обстановката в търсене на слава и отиде в Париж срещу 197 милиона паунда - абсолютен трансферен рекорд. За негово съжаление обаче, ситуацията е същата като с Килиан Мбаре - 0 трофея от Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички