С богатството, което има, Брейтуейт може да кредитира Барселона!


С богатството, което има, Брейтуейт може да кредитира Барселона!
Снимка: Getty Images/Guliver

8773 0

Наскоро феновете на Барселона бяха изненадани от факта, че най-богатият футболист на клуба след капитана Лионел Меси е нападателят Мартин Брейтуейт. Датчанинът е резерва на "Камп ноу", а заплатата му в клуба е около 6 милиона евро. Това го отрежда на 14-о място сред футболистите по възнаграждение.

Всъщност, както ви разказахме по-рано, Мартин има странични доходи, откъдето идва голямата част от богатството му. Той и чичо му Филип Майкъл се занимават с недвижими имоти в САЩ, като бизнесът им е на стойност 250 милиона долара. Те държат 1500 апартамента в квартали във Филаделфия и Ню Джърси, където живее предимно тъмнокожо население. Още 500 апартамента са в процес на строителство.

Освен това нападателят има собствена марка дрехи "Trente", която е много популярна в Дания, както и вегетариански ресторант "Gave". За тези 2 дейности се грижи съпругата на Брейтуейт Ан-Лор. Богатството на футболиста се равнява на около 210 милиона евро. Феновете коментират, че в тези тежки времена Брейтуейт може да заема на своя клуб някой милион. А как заради Барса Брейтуейт едва не се е развел четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


СНИМКИ: Денят, в който НЛО прекъсна мач в Италия

Преди 67 години футболен мач във Флоренция, Италия, беше прекратен в самия му разгар. Футболисти и зрители...

Реклама

Най-четени новини


виж всички