Треньорът, който почти не разруши кариерата на Роберто Карлош и го тласна към Реал Мадрид


Треньорът, който почти не разруши кариерата на Роберто Карлош и го тласна към Реал Мадрид

4106 0

Роберто Карлош се превърна в легенда на Реал Мадрид за времето, което прекара на "Сантяго Бернабеу" и изглежда, че дължи това на един определен човек. Първо бразилецът бе привлечен от Масимо Морати в Интер през 1995 година заедно с Пол Инс и Хавиер Санети.

В първите няколко двубоя Карлош показва своята сила и магия отляво, изявявайки се като голмайстор. Резултатите обаче не са такива, каквито се очаквало да бъдат и за треньор е назначен Рой Ходжсън.

"Рой Ходжсън ме унищожи. Накара ме да играя в центъра на терена. По този начин нямаше никакъв шанс да ме извикат да играя за Бразилия, а имаше Копа Америка през 1997 година. Не е, че ние се справяхме зле, той просто не знаеше много за футбола", споделя бразилската легенда.

Според Ходжсън на Карлош е липсвала необходимата дисциплина, за да играе на левия бек. "Говорих с Морати и го помолих да ме пусне да си тръгне", споделя бразилецът. И тогава на сцената излиза Фабио Капело, който поема Реал Мадрид. "Отидох в Мадрид при Капело и той остана най-важният треньор в цялата ми кариера", допълва Карлош. Кои играчи биха спечелили "Златна топка", ако не бяха Роналдо и Меси - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички