Заплетена ситуация в Барселона и около бъдещето на Ансу Фати


Заплетена ситуация в Барселона и около бъдещето на Ансу Фати
Снимка: Getty Images/Gulliver

15175 0

В Барселона са много уверени в бъдещето на Ансу Фати. Каталунският клуб обвърза тийнейджъра с нова сделка през декември 2019 г., която може да бъде едностранно и автоматично надградена до професионален договор, след като получи номера си за първия си отбор за новия сезон.

След това сделката на 17-годишния младеж, която в момента е до 2022 г., ще бъде удължена до 2024 г. Клаузата му за освобождаване също ще се увеличи от 170 милиона евро на 400 милиона евро, след като новият договор влезе в сила.

Самият играч няма нужда да подписва нищо - просто е въпрос на изчакване, за да бъде потвърдено мястото му в първия му отбор. Някои източници, консултирани по този въпрос, обаче поставят под въпрос дали ситуацията е толкова ясна, колкото смята Барселона.

Като се има предвид, че Ансу Фати все още е непълнолетен, той може да не е в състояние да подпише договори с продължителност повече от две години и автоматичното удължаване на две години може да не може да бъде приложено. От ръководството на каталунците обаче са сигурни, че няма никакви спорове около договора му и са щастливи от напредъка му.

Нападателят продължи да се превърне в най-младия футболист, вкарал в Ла Лига за Барселона, в Шампионска лига и в испанския национален отбор. Представянето на Ансу Фати в първата му кампания в първия отбор означава, че той е един от малкото играчи, които не се продават в Барселона. А каква е първата по-сериозна драма между клуба и новия наставник Роналд Куман - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички