Заплатата на Мбапе в Реал - по-малка от тази в ПСЖ, но много по-висока от тази на Бензема


Заплатата на Мбапе в Реал - по-малка от тази в ПСЖ, но много по-висока от тази на Бензема
Снимка: Getty Images

6761 0

Суперзвездата на ПСЖ Килиан Мбапе ще получава около 60 милиона евро годишно в Реал Мадрид, съобщава журналистът на "El Debate" Томас-Гонсалес Мартин. Очаква се нападателят да посили испанския гранд това лято.

Максималният доход на французина на "Сантяго Бернабеу" ще зависи от това какво ще се договори той относно имиджовите си права. Очаква се Мбапе да прибира 65% от тях.

Според Мартин звездата е решил, че иска да премине в Реал още преди няколко месеца. Неговата майка Файза Ламари е водила тайни преговори с испанския гранд.

Журналистът съобщава, че преговорите за звездния трансфер ще бъдат финализирани до две седмици. Желанието на играча е да подпише с любимия си клуб през юли и да не се налага да се включва в предсезонната подготовка на ПСЖ, която започва на 15 юли.

За сравнение: в ПСЖ Мбапе прибира по 72 милиона евро годишно, а предшественикът му в Реал - Карим Бензема, получаваше на "Бернабеу" около 9,4 милиона.

Междувременно, ас на Реал вече обяви, че е развълнуван от идването на Мбапе. Официално никоя страна не е потвърдила, че трансфер ще има.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички