Заместникът на Серхио Бускетс разкъсва Барселона на три


Заместникът на Серхио Бускетс разкъсва Барселона на три
Снимка: Getty Images

5366 0

Един от най-опитните играчи на Барселона - Серхио Бускетс, се очертава да попадне в списъка с напускащи "Камп Ноу" играчи в близкото бъдеще. Той обаче от години има неизменна роля в центъра на терена за каталунците и вече се работи по привличането на негов заместник.

От испанското издание Sport смятат, че именно този нов футболист ще коства много нерви в Барселона, тъй като водещите фактори в тима са разделени на три около новата звезда в центъра на терена.

Идеята на Шави

Като за начало старши треньорът на клуба Шави Ернандес, който се ползва с доверие от останалите фактори, иска да бъде привлечен перспективният Мартин Зубименди.

23-годишният футболист е продукт на Реал Сосиадад и преподписа с клуба през есента, а представянето му повиши трансферната му сума до 40 милиона евро, според порталите. Той достигна и до националния тим на Испания.

Желанието на Борда

Междувременно директорският борд желае да бъде привлечен с две години по-възрастният - Рубен Невес. Името на португалецът е по-обсъждано във времето и изглежда ще бъде привлечен по-лесно, тъй като цената му също достига 40 милиона евро, но контрактът му е до 2024-а, докато този на Зубименди е чак до 2027-а. 

Невес се присъедини към Уулвърхямптън през 2017-а година и от тогава е изиграл 230 двубоя за "вълците", в които се е отчел с 28 гола и 12 асистенции.

Плановете на директора

Последният вариант пред Барселона на дневен ред е добре познатият Н'Голо Канте, който на практика е предложение на Матеу Алемани. Французинът е вече на 31 години и договорът му изтича през лятото, което означава, че може да преговаря с нов тим от началото на 2023 г.

По всяка вероятност парижанинът ще се присъедини към следващия си клуб като свободен агент, но дълго време беше контузен и не е ясно каква е формата му. Той пропусна и Световното първенство в Катар заради въпросната контузия.

Вижте кой е новият капитан на Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички