За първи път преди мач: Шави говори преди дербито за Барселона срещу Еспаньол


За първи път преди мач: Шави говори преди дербито за Барселона срещу Еспаньол
Снимка: Getty Images

1545 0

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес даде първата си пресконференция преди двубой като наставник на каталунците. Както е известно, бившият полузащитник ще дебютира с градско дерби срещу Еспаньол, което ще се състои в събота, 20 ноември.

"Трябва да се контролираме от емоционална гледна точка. Ще има много напрежение, защото е дерби. Ще има неври. Вече казах на играчите да са спокойни, че им вярвам. Трябва да се състезаваме с добре разработен Еспаньол с добър треньор. Има много детайли.

Това, което виждам на тренировки, е добър знак. Трябва да върнем оптимизма с добри резултати от утре. Трябва да опитаме да наложим стила си на игра и да анализираме опонента. Нямахме толкова време за работа. Трябва да сме всички заедно - като отбор. Домът ни трябва да е крепост. Не можем да се сринем.

Не съм решил все още кои да са титуляри. Отношенията ми с младите са добри. Не разполагаме с Ансу, Дембеле, Брейтуейт и Кун. Ще трябва да опитаме с младите, но те са готови. Може да има изненади, ще видим след последната тренировка" - заяви Шави.

Той изрази и съжалението си, че ще може да използва Дани Алвеш чак от януари месец натам. Най-титулуваният футболист в света се завърна на "Камп Ноу", за да помогне на отбора в тежкото му състояние. За това свидетелства и абсурдно ниската заплата, която Алвеш ще взима в Барселона - най-ниската в Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички