Английски гранд се готви да плати откупната клауза на Гави в Барса


Английски гранд се готви да плати откупната клауза на Гави в Барса
Снимка: Getty Images

1717 0

Английският Челси има сериозен интерес към една от младите звезди на Барселона, съобщава каталунският вестник "Спорт". Лондончани искат 17-годишния Гави и са готови да платят откупната клауза на полузащитника, която е на стойност 50 милиона евро. Договорът на юношата е до 2023 година.

Каталунците не искат да продават младока, въпреки че са в тежко финансово положение. Очаква се в скоро време Барселона да подготви предложение за нов договор на Гави, чието име е Пабло Мартин Паес Гавира, който да важи до 2026 година. Откупната клауза, която ще бъде вписана в него, ще е на стойност 1 милиард евро.

Ако все пак Челси се договори с Гави и плати откупната му клауза, тези 50 милиона евро ще бъдат добре дошли на закъсалия финансово гранд. При Жоан Лапорта обаче стана ясно, че клубът ще залага на свои юноши и ще внимава да не изпуска талантите си, подсилвайки с тях конкуренти на местна и международна сцена. 

Младото момче дебютира за първия тим на Барселона през август тази година и през сезона дотук вече има 14 мача във всички турнири. В тях новоизлюпеният испански национал се е отчел с една асистенция. Кой е Гави можете да научите в този наш материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички