За малко повече от година Гави се издигна до най-ценните във футбола


За малко повече от година Гави се издигна до най-ценните във футбола
Снимка: Getty Images

3200 0

Младата звезда на Барселона - Гави, направи страхотен двубой срещу Реал Мадрид във финала за Суперкупата на Испания и прикова цялото внимание върху себе си. Каталунците победиха с 3:1 за първи трофей на Шави като наставник, но 18-годишният атакуващ халф имаше ключова роля.

Той вече се е утвърдил като един от най-добрите млади играчи в европейския футбол, както и един от най-високо оценените в играта. Според "Transfermarkt" 18-годишният полузащитник на Барса е оценен на 90 милиона евро. Цифра, която го поставя сред най-добрите играчи в света - спрямо възрастта и трансферната му цена.

Когато дебютира с първия отбор на Барса в началото на миналия сезон, Гави беше оценен на 25 милиона евро. Оттогава андалусецът имаше година, пълна с индивидуални успехи, включително и призът за най-добър играч до 21 години. Неговата пазарна цена не спира да расте и той се превърна в едно от най-ценните бижута на европейската сцена. Гави се нарежда на четвърто място в класацията за най-скъпи играчи в Ла Лига и на 10-то място в света.

А по кой показател в Ел Класико Гави успя да задмине суперзвездата Кристиано Роналдо - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички