За историята: Първият вратар, който спаси две дузпи на Барселона в един мач


За историята: Първият вратар, който спаси две дузпи на Барселона в един мач
Снимка: Getty Images/Guliver

1502 0

Рамон Хуан влезе в историята в четвъртък вечерта в Купата на Краля. Вратарят на Корнея стана първият в историята, който спаси две дузпи от Барселона в един мач. Младежът се подготвя за професионалния футбол от известно време и няма съмнение, че представянето му в този мач ще го постави под светлините на прожекторите.

21-годишният футболист накара Барселона да страда по време на редовните 90 минути, като направи няколко важни спасявания в допълнение към дузпите си и гарантира, че играта ще продължи в продължения, където Барселона спечели с 2:0.

Вратарят на Корнея спаси дузпа на Миралем Пянич през първото полувреме и след това една на Дембеле през второто. И за двата тудара Рамон Хуан предположи правилно, отивайки надясно за усилията на Пянич и оставайки неподвижен за Дембеле.

"Говорих малко за това с треньора на вратарите, но това беше интуиция. Истината обаче е, че гледах изстрелите на Пянич за Ювентус и той обикновено ги изпраща вдясно. С Демебеле това беше чиста интуиция. Умът ми ми каза да остана в средата и имах късмет “, каза пазачът пред DAZN Испания.

Тези два последни пропуска от дузпа само увеличават натиска по този показател в Барселона. Пренебрегвайки дузпите срещу Реал Сосиедад, те пропуснаха пет от последните 12 през този сезон. Пянич и Дембеле добавят имената си към списъка на Гризман, Меси и Брайтъайт. Последните седем дузпи, изпълнени от Барса, бяха изпълнени от Меси (пет), Брайтуейт и Дембеле. След двубоя Куман бе изключително ядосан - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички