Куман побесня: Подобно нещо не е приемливо, трябва да понасяме отговорност


Куман побесня: Подобно нещо не е приемливо, трябва да понасяме отговорност
Снимка: Getty Images/Guliver

1296 0

Барселона се класира, макар и трудно, на 1/8-финалите за Купата на Краля, а Роналд Куман не беше доволен от начина на победата на своята страна в гостуването на Корнея. Каталунците изпуснаха две дузпи в редовното време и се стигна до продължения, където отбелязаха два гола.

"Ключовото нещо винаги е да преминем към следващия кръг, но не можем да бъдем щастливи, защото пропуснахме шансове и дузпи и трябва да носим отговорност в тези мачове“, каза Куман след победата.

"Отново 120 минути, което е проблем, тъй като това са три поредни мача и се натоварваме допълнително. Създадохме шансове и имахме две дузпи ... това не може да се случи. Не мога да виня усилията ни, но не става въпрос само за бягане, а и за създаване и ефективност. Днес ни беше трудно ... не е приемливо."

Рекордът на Барселона в този сезон е особено обезпокоителен при дузпите, след като пропусна пет от 12 и никой друг освен Лео Меси не е ефективен играч.

"Няма толкова голям натиск при изпълнението на дузпа, когато няма публика. Освен Лео Меси, нямаме друг, който да показва, че може да реализира много дузпи. Трябва да тренираме повече и да говорим повече, за да се подобрим в тази област. Може да е страх, наистина не знам защо сме пропуснали толкова много дузпи. Не можете да пропуснете две дузпи като играчи на Барселона. Това е сериозно".

А кой играч на Барса е поискак да напусне клуба - вижте тук. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички