Въпреки контузията: Белингам ще пътува до Англия заради изискване от ФИФА


Въпреки контузията: Белингам ще пътува до Англия заради изискване от ФИФА
Снимка: Getty Images

1046 0

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви, че Джуд Белингам ще се присъедини към отбора на Англия следващата седмица. Белингам не бе в групата за двубоя на "белия балет" срещу Валенсия, спечелен с 5:1, поради контузия в рамото, като Анчелоти избра предпазливост спрямо 20-годишния играч.

Въпреки контузията Белингам ще пътува до Англия

Бившият полузащитник на Борусия Дортмунд остана на пейката за победата в Шампионска лига над Брага в средата на седмицата, като Анчелоти първоначално го бе включил сред избраниците за срещата с Валенсия.

Съвет от последния момент от медицинския екип на Реал Мадрид е убедил Анчелоти да не го използва, а и участието му с Англия е под въпрос. Гарет Саутгейт повика Белингам, като Англия вече се класира за Евро 2024, като се изправя срещу Малта и Северна Македония този месец.

Правилата на ФИФА изискват клубовете да предоставят доказателства за контузии, за да поискат оттегляне. Затова и Белингам ще бъде проверен от Англия, преди да бъде взето решение.

"Белингам ще се присъедини към националния отбор на Англия, за да бъде оценена контузията. Но мисля, че той ще се върне скоро, защото не можа да играе тази вечер и няма да може да играе с тях". Очаква се да е готов за игра след около 2 седмици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички