Втори кандидат отпадна от битката за президентския пост в Барселона


Втори кандидат отпадна от битката за президентския пост в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1139 0

Испанският журналист Самуел Марсдън обяви в Туитър, че един от кандидатите за президент на Барселона е оттеглил кандидатурата си. Става дума за Аугусто Бенедито, който не може да събере необходимите подписи до 11 януари тази година, за да бъде номиниран за поста.

За да бъде считан за кандидат-президент на каталунския клуб, всеки, който се бори за поста, трябва да събере подписите на поне 2257 членове на клуба и да внесе гаранционна сума от поне 124,2 милиона евро.

Бенедито става вторият кандидат, който предсрочно напуска надпреварата, след театралния режисьор Пепе Риера. Изборите за наследник на подалия оставка Хосеп Мария Бартомеу са на 24 януари.

Наскоро испанският вестник "Mundo Deportivo" роведе допитване сред 220 членове на Барселона, които имат право на глас на следващите избори. Голяма част от тях са обявили, че ще подкрепят Жоан Лапорта (52%), който в тази анкета не оставя шанс на най-близкия си преследвач Виктор Фонт (13,2%). Бенедито заема четвърто място в тази класация с 2,7% от гласовете. А ето какво беше обещал да направи кандидатът, ако спечели изборите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички