Всички причини, поради които Лионел Меси отново е щастлив на терена


Всички причини, поради които Лионел Меси отново е щастлив на терена
Снимка: Getty Images/Guliver

1766 0

Барселона се нуждаеше от мач като този, който имаше на "Сан Мамес" в сряда вечерта, където спечели победа с 3:2 над Атлетик Билбао. Не само заради победата, а и заради самото си представяне. Това върна известна надежда на феновете на "Блауграна", като оптимизмът се върна, когато става въпрос за Лионел Меси.

Аржентинецът изигра най-добрия си мач за сезона в Билбао. Той беше лидер на отбора, когато трябваше да отговори на ранния гол на Инаки Уилямс. Със своите удари и подавания той насочи отбора далеч от неприятности.

Първо, неговото подаване към Френки де Йонг беше от решаващо значение за гола на Педри, преди Меси да вкара 2 пъто, както и да удари два пъти гредата и да се стигне до незачетен гол заради засада.

За първи път от дълго време той бе забелязан да се усмихва на терена. След като вкара първия си гол, той изглеждаше възхитен и вълнението му асистенцията на Педри беше ясно видимо. Меси се погрижи тийнейджърът да получи доста похвали за изпълнението си.

Като вкара отново през второто полувреме, Меси се превърна в голмайстор в дивизията. Той има девет гола, същите като останалите лидери в класирането на Пичичи - Луис Суарес, Жерар Морено и Яго Аспас.

Не само защото отново вкара, Меси е щастлив. Друга ключова причина е, че той е намерил нови партньори на терена, като младия Педри.С Де Йонг също започва да се разбира много добре. С три точки от сряда вечер Барселона вече е трета в таблицата и върна малко радост на феновете. Следва пътуване до Гранада, където ще се стреми да поддържа тази добра форма.

А ето какви са 4-те варианта за бъдещето на Меси. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички