Барселона победи Атлетик Билбао и влезе в топ 3, Меси напомни за себе си


Барселона победи Атлетик Билбао и влезе в топ 3, Меси напомни за себе си
Снимка: Getty Images/Guliver

4975 0

Барселона спечели с 3:2 в тежкото си гостуване на Атлетик Билбао в Ла Лига. Лионел Меси се превърна в герой за своя отбор, след като се разписа на два пъти в срещата.

С победата каталунците влязоха в топ 3, като събраха 31 точки от 17 двубоя. Те остават на 5 точки от втория Реал Мадрид и на 7 от Атлетико (Мадрид), който е с два мача по-малко. Атлетик Билбао пък е 9-и с 21 точки от 18 мача.

За футболистите на Роналд Куман предстоят две гостувания - на Гранада в събота (9 януари) в Ла Лига и на Реал Сосиедад след седмица (13 януари) за Суперкупата на Испания - полуфинал. Атлетик Билбао пък гостува на Атлетико (Мадрид) в събота (9 януари).

СЪСТАВИ

Атлетик Билбао: Унай Симон, Капа, Нунес, Мартинес, Юри, Де Маркос, Венсдор, Весга, Муниан, Гарсия, Уилямс

Барселона: Тер Щеген, Дест, Араухо, Ленгле, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Дембеле, Гризман, Меси

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53-ата минута каталунците стигнаха и до 3-то попадение, след като Лео Меси получи извеждащо подаване, напредна с противников футболист на гърба и стреля в далечния ъгъл, като не сбърка. В крайна сметка обаче голът бе отменен, след като повторенията показаха, че аржентинецът се е намирал в положение на засада.

62' - 1:3! Каталунците увеличиха своя аванс в резултата, след като Гризман комбинира с влизащия на скорост Лионел Меси, който с едно докосване отправи неспасяем удар и реализира второто си попадение в срещата.

90' - 2:3! Меси допусна кошмарна грешка в собствената половина, като подари топката на противников играч. Той комбинира със свой съотборник и резултатът стана 2:3 в самия край на срещата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3-ата минута на двубоя домакините се оказаха напред в резултат, след като Инаки Уилямс бе изведен зад защитата на каталунците, напредна с топка в крака и не остави шансове на Тер Щеген, стреляйки прецизно по земя. 3' - 1:0!

14' - 1:1! Барселона бързо успява да изравни резултата. Меси направи дълго подаване, отиващо към аутлинията, но там бе Де Йонг, който с едно докосване върна към вратарското поле, където бе Педри, който насочи топката в празната врата с глава. Вратарят Унай Симон се отличи с кошмарна грешка, след като тръгна да излиза при подаването към Де Йонг.

38' - 1:2! Барселона осъществява пълния обрат още през първата част. Меси комбинира с Педри, който отигра технично ситуацията и върна с петичка назад към Меси, който вкара на опразнена врата, след като Унай Симон отново бе излязъл неразчетено.

До края на полувремето Антоан Гризман и Лионел Меси имаха добри възможности да увеличат аванс на своя тим, но и двамата пропуснаха, озовали се срещу вратаря на баските.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Барселона не познава загубата в последните си шест мача, като допусна само две равенства - срещу Валенсия и Ейбар. Въпреки това представянето на каталунците не е достатъчно убедително и се виждат слабости в играта им. Днешният им съперник - Билбао, също не е постоянен в изявите си, но пък е на само четири места зад Барса в подреждането.

За днешния мач Роналд Куман няма да може да разчита на контузените Филипе Коутиньо, Жерар Пике, Сержи Роберто и Ансу Фати. В лагера на Билбао пък отсъстват Йерай Алварес, Унай Лопес и Перу Ноласкоаин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички