В Каталуния се стреснаха: Загубата от Реал Мадрид не е катастрофа, но губят надежда за защита на титлата


В Каталуния се стреснаха: Загубата от Реал Мадрид не е катастрофа, но губят надежда за защита на титлата
Снимка: Getty Images

900 0

В Каталуния не приемат за катастрофа загубата на Барселона от Реал Мадрид. А причината е проблемите с контузени играчи, които имат на "Камп Ноу". Медиите отбелязват, че отборът на Шави е показал, че може да се бори с "белия балет" дори и да не в пълен състав.

Въпреки това се обръща внимание на някои притеснителни числа за каталунския тим от началото на сезона. Сравнено с показаното миналия сезон, когато грабнаха титлата в Ла Лига.

Барселона вече е на 4 точки от Реал на върха на таблицата, както и от Жирона, който впечатлява от началото на сезона. Но като цяло статистиката не говори за подобрение, подчертават от "Sport". "Блауграна" не само изостава с четири точки от тези два отбора, но и изостава от това, което показваше преди година, когато имаше 28 точки.

Цифрите, които стреснаха Каталуния

Барселона спечели 10 от 13 мача, като 7 са били само с един гол, което показва, че не са били особено убедителни в повечето случаи. Въпреки че се смяташe, че Барселона е по-впечатляваща в нападение, то има 23 гола този сезон, в сравнение с 28 гола през миналия сезон.

Най-разочароващо изглеждат числата в защита, където Барселона е допуснала 3 пъти повече голове. Миналия сезон имаt допуснати едва 4 гола, докато този път са с 12. Цифра, която бе достигната през май месец за кампания 2022/23.

Кризата с контузии в Барселона несъмнено повлия силно на тези проблеми, като Роберт Левандовски, Педри, Роналд Араухо, Френки де Йонг, Жул Кунде и Рафиня пропуснаха редица мачове. И все пак се прокрадва съмнението, че Барселона няма да успее никак лесно да защити титлата си в Ла Лига. А един от ветераните не бе никак доволен от загубата в Ел Класико и взе нещата в свои ръце

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички