Времето изтича - какво се случва в Барселона?


Времето изтича - какво се случва в Барселона?
Снимка: Getty Images

2775 0

Стартът на сезон 2022/23 в испанската Ла Лига вече "чука на вратата" - още тази вечер (12 август) Осасуна и Севиля откриват първенството в 22:00 ч. българско време. В първия кръг актуалният шампион Реал Мадрид гостува на Алмерия (14.08., 23:00 ч.), а другият гранд - Барселона, е домакин на Райо Валекано на 13 август, събота, от 22:00 часа.

Проблемът с картотеките при каталунците все още е актуален - ръководството не може да впише нито едно от петте нови попълнения (Рафиня, Кесие, Кристенсен, Левандовски и Кунде), както и двамата играчи с нови договори - Дембеле и Сержи Роберто.

До сблъсъка с Райо на "Камп Ноу" остават по-малко от 36 часа, а "AS" съобщава, че в Ла Лига все още не са пристигнали никакви документи. Правилникът позволява на Барселона да получи "зелена светлина" дори 5 минути преди първия съдийски сигнал, но шефовете на испанския футбол вече бяха предупредили, че ще им е нужно време, за да проучат обстойно документацията.

Очакванията са, че Жоан Лапорта и компания ще активират т.нар. четвърти икономически лост (продажбата на 24.5% от "Barca Studios" за сумата от 100 милиона евро), но такава сделка все още не е обявена официално от клуба, допълва "Mundo Deportivo".

В четвъртък вечер (11 август) Лапорта, вицепрезидентът Рафаел Юсте и спортният директор Матеу Алемани са провели среща, на която е била обсъдена ситуацията, но изглежда все още не може да се намери изход от нея!

*Още новини за Барселона четете в SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички