Раздвижване в Каталуния - Барселона обяви важна новина преди старта на сезон 2022/23 в Ла Лига


Раздвижване в Каталуния - Барселона обяви важна новина преди старта на сезон 2022/23 в Ла Лига
Снимка: Getty Images

3651 0

Ръководството на Барселона обяви официално, че е активирало т.нар. четвърти финансов лост, продавайки 24.5% от "Barca Studios" на "Orpheus Media" за сумата от 100 милиона евро!

По-рано днес (12 август) медиите в Испания алармираха, че 36 часа преди първия мач на каталунците от сезон 2022/23 в Ла Лига (домакинство на Райо Валекано в събота, 22:00 часа) клубът все още не може да картотекира петимата си нови футболисти и двамата с нови договори.

"ФК Барселона обявява продажбата на 24,5% от "Barça Studios" на компанията "Orpheus Media", управлявана от г-н Жауме Рурес - аудиовизуален продуцент с богата кариера в създаването на аудиовизуално и цифрово съдържание, за сума от 100 милиона евро", написаха от Барса.

Очакванията са, че този ход ще позволи на ръководството да обясни приходите си документално и след това да получи навреме картотеките на Рафиня, Франк Кесие, Андреас Кристенсен, Роберт Левандовски, Жул Кунде, Усман Дембеле и Сержи Роберто, за да може Шави Ернандес да разчита на тях за сблъсъка с Райо на "Камп Ноу".

В Испания пък се говори, че Жоан Лапорта ще активира и пети финансов лост, свързан с продажбата на Френки де Йонг за сумата от 85 милиона евро. Като главна дестинация за халфа се сочи Манчестър Юнайтед!

Вижте още: Босът на Реал Мадрид "тръшна вратата" за Кристиано Роналдо, но сбърка годините му

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички