Време е да се разбере какво са свършили в Реал през летния трансферен прозорец


Време е да се разбере какво са свършили в Реал през летния трансферен прозорец
Снимка: Getty Images/Guliver

3697 0

След трагичния сезон 2018/2019 в Реал Мадрид всички се обединиха около мнението, че ще са необходими сериозни промени, включително оформянето на нов "галактикос". За целта се предполагаше, че от "белия балет" ще са изключително активни на трансферния прозорец и ще осъществят поне 2-3 космически трансфери.

Вместо това обаче, феновете на "кралския клуб" останаха разочаровани, защото единствената по-гръмка сделка бе за Еден Азар. Разбира се, други качествени играчи също бяха привлечени - Лука Йович, Ферлан Менди, Едер Милитао, а Хамес Родригес се върна от двугодишен наем в Байерн Мюнхен. Спекулираше се около имена като Неймар, Пол Погба, Килиан Мбапе и Кристиан Ериксен, но никой от тях не бе привлечен.

Реал Мадрид обаче ще има възможността да докаже на своите привърженици, че осъществените трансфери са достатъчно качествени, а новопривлечените футболисти могат да носят "тежката" фланелка на тима. Тази възможност се открива в сблъсъка срещу ПСЖ, с който започва похода на "белия балет" в тазгодишното издание на Шампионска лига.

Очаква се Менди и Милитао да стартират още от първата минута. 24-годишният френски ляв защитник ще започне на мястото на Марсело, който се оказа поредния играч на мадридчани с контузия. Менди вече остави отлични впечатления в мача срещу Виляреал преди паузата за националните отбори.

Другият нов в дефанзивния вал - Милитао, също ще започне като титуляр, заради наказанията, които Серхио Рамос и Начо изтърпяват от миналия сезон. Той дебютира в Ла Лига срещу Леванте в събота и определено има нужда от игрова практика, за да се аклиматизира възможно най-бързо. Сблъсъкът срещу френския шампион би бил добър тест, който да покаже нивото на бившия играч на Порто.

Разбира се, светлините на прожекторите ще бъдат насочени най-вече към суперзвездата Еден Азар. Неговият официален дебют бе забавен, поради травма. Преди няколко дни обаче, той най-сетне го осъществи срещу Леванте, като записа малко над 30 минути. Има възможност да стартира като титуляр за първи път в официален мач за новия си отбор, но не е изключено да се процедира по-внимателно и да се появи през втората част на двубоя.

Завърналият се на "Сантиаго Бернабеу" - Хамес Родригес, има добър шанс да започне сред стартовите 11. Другите нови попълнения - Лука Йович, Алфонс Ареола (който е под наем именно от ПСЖ) и Родриго ще започнат на резервната скамейка. 

Предстои важен тест пред Реал, но не само пред отбора, който ще излезе на терена, но и като цяло - пред клуба, защото ще стане ясно дали са били осъществени точните трансфери и дали се работи в правилната насока както с новодошлите, така и със "старите кучета". Важно е да се отбележи, че ПСЖ ще бъде сериозно обезкървен в този двубой. Вижте повече подробности и кои ще са отсъстващите - в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички