Винисиус се е съгласил на мега договор с Реал Мадрид с огромна освобождаваща клауза


Винисиус се е съгласил на мега договор с Реал Мадрид с огромна освобождаваща клауза
Снимка: Getty Images

5956 0

Винисиус Жуниор беше може би най-добрият играч на Реал Мадрид през миналия сезон и следващия сезон ще му се отплати.  Бразилецът впечатли мнозина през миналата кампания, а неговите неуморни атаки по десния фланг често бяха разликата за "Лос Бланкос".

Огромна клауза за откупуване в новия договор

Според Cadena SER той ще получи финансова компенсация за тази добра форма, като Реал Мадрид трябва да му предложи нов петгодишен договор. Допълва се, че той вече е сложил подписа си за подновяването, което ще повиши клаузата му за откупуване до 1 милиард евро и ще го задържи в клуба вероятно до 2028 г.

Един от най-големите проблеми, с които Реал Мадрид ще се сблъска, е приспособяването на дългосрочната цел Килиан Мбапе, който предпочита да действа отляво, а не през средата, където в момента е Винисиус. Изглежда, че Мбапе ще трябва да направи компромис по отношение на хода, който той наричаше своя мечтан трансфер по различни поводи. Тъй като Винисиус изглежда така, сякаш ще остане там в дългосрочен план. Според агент, който работи във ФИФА, Мбапе сериозно е успял да ядоса "хората в Катар", а за подписа му ще се бори и Ливърпул с огромна оферта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички