Вторият най-възрастен, играл за Реал: Колко отказа Лука Модрич от Саудитска Арабия, за да остане в Мадрид?


Вторият най-възрастен, играл за Реал: Колко отказа Лука Модрич от Саудитска Арабия, за да остане в Мадрид?
Снимка: Getty Images

4018 0

Лука Модрич ще играе на "Сантиаго Бернабеу" и през следващия 2023/24 сезон, тъй като се съгласи да удължи договора си с Реал Мадрид за 12 месеца. Това ще представлява дванадесетия му сезон с фланелката на Мадрид след преминаването му от Тотнъм през 2012 г. като част от трансфер за 30 милиона евро.

Сега хърватинът ще стане вторият най-възрастен играч, играл за "Лос Бланкос", а Модрич ще надмине Пако Буйо (38 години и 63 дни), който в момента държи тази чест през ноември. Унгарската легенда Ференц Пушкаш държи общия рекорд за игра за клуба на възраст от 39 години и 36 дни и за да подобри този рекорд, Модрич ще трябва да подпише допълнително подновяване.

Седем полузащитници в отбора

През следващия сезон старши треньорът Карло Анчелоти ще бъде разглезен за избор в центъра на парка със седем полузащитници в лицето на: Камавинга, Чуамени, Белингам, Модрич, Кроос, Валверде и Себайос. В момента остава да се види дали италианският треньор ще използва схема 4-3-3 или 4-3-1-2, но това, което е сигурно е, че Белингам е привлечен на Бернабеу като заместник на някоя от ключовите фигури. През този сезон, без световно първенство, Модрич се стреми да бъде физически по-свеж (самият той призна, че Катар му е повлиял миналия сезон) и ще се бори за място в титулярния състав.

Играчът от Задар е изиграл 488 официални мача за клуба и е спечелил пет Шампионски лиги, три Лиги, две Купи на краля, пет Световни клубни първенства, четири Суперкупи на Европа и четири Суперкупи на Испания. Заедно със "Златната топка" през 2018 година.

Съобщава се, че Модрич е отхвърлил голяма сделка за пари от Про лигата на Саудитска Арабия, за да остане в испанския гигант, след като Ал Хилал му е предложил 200 милиона евро, за да играе в Саудитската лига за три сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички