Виляреал и Севиля си вкараха 4 гола, но не се победиха в битката за Шампионска лига


Виляреал и Севиля си вкараха 4 гола, но не се победиха в битката за Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1174 0

Виляреал и Севиля не успяха да се победят в зрелищен директен двубой от Ла Лига за местата, даващи право на участие в Шампионска лига. "Жълтата подводница" на два пъти повеждаше в резултата, но допускаше изравняване, за да се оформи крайното 2:2.

По този начин Виляреал остава 6-и с 48 точки, а Севиля - 3-ти с 53 пункта. При победи за Валенсия и Реал Сосиедад "жълтата подводница" може да се свлече до 8-ото място. Андалусииците пък могат да бъдат изместени от 3-ата позиция, ако Атлетико (Мадрид) вземе своя мач.

Още в 18-ата минута домакините излязоха напред в резултата чрез Пако Алкасер. До гола се стигна след добро центриране отдясно, което другият нападател на "жълтата подводница" - Морено, засече, но стражът на Севиля - Ваклик, изби. Топката попадна в Алкасер, който се разписа от непосредствена дистанция.

21 минути по-късно Ескудеро възстанови паритета в двубоя, след като се разписа с прекрасен удар от около 2 метра от границата на наказателното поле с левия си крак. Страхотен диагонален изстрел, който не остави шансове на Асенхо.

В 4-ата минута от добавеното време към първото полувреме Виляреал отново излезе напред в резултата. Центриране на Санти Касорла от ъглов удар бе засечено по прекрасен начин от Торес и така все пак домакините се оттеглиха с преднина на почивката.

В 63-ата минута юношата на Барселона - Мунир Ел Хадади, вкара впечатляващо попадение, след като засече от въздуха центриране на Хесус Навас. Мунир нацеля топката с левия си крак и се разписа в далечния ъгъл. Равенството отново бе възстановено. 

Междувременно, от Барселона обясниха чрез СНИМКА агресията на Лионел Меси срещу играч на Севиля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички