Барселона "спука топката" в Севиля и завърза битката с Реал Мадрид за титлата в Ла Лига


Барселона "спука топката" в Севиля и завърза битката с Реал Мадрид за титлата в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3952 0

Испанският колос Барселона не успя да спечели визитата си на Севиля след равенство 0:0 в голямото дерби от 30-тия кръг в Ла Лига. Каталунците обаче могат да са доволни, че не загубиха срещата, след като андалусийци създадоха не малко главоболия на Марк-Андре Тер Щеген в мача.

През първата част двата отбора си размениха по две опасни положения, като Лионел Меси за малко да вкара от пряк свободен удар, но защитник на домакините успя да изчисти топката извън очертанията на вратата. В края на полувремето се стигна до конфронтация между футболистите на двата отбора, при която Меси си изпусна нервите и заслужаваше да получи поне жълт картон, но това не се случи.

През второто полувреме Севиля бе по-опасният отбор на терена. Лукас Окампос и Мунир Ел Хадади можеха да се разпишат, но Тер Щеген ги отказа с брилянтни намеси. В средата на частта Меси отново създаде проблеми на вратаря на домакините след удар от пряк свободен удар, който все пак бе спасен. В самия край на срещата Серхио Регилон изпусна да донесе победата на отбора си след удар от непосредствена близост, отправен в тялоно на Тер Щеген.

По този начин Барселона изпусна ценни две точки по пътя си към титлата в Ла Лига, като разполага с 65 пункта - с три повече от основния им преследвач Реал Мадрид, който през уикенда ще има възможността да се изравни по точки с каталунците. Севиля от своя страна заема третото място в първенството с 52 точки - с три повече от четвъртия Атлетико и на пет пред Хетафе, Сосиедад и Виляреал.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите няколко минути на двубоя Барселона упражни натиск, който доведе до няколко опасни ситуации пред вратата на домакините. Луис Суарес и Лионел Меси опитаха да създадат неприятности на Вацлик, но без особен резултат. В 11-ата минута обаче Севиля създаде първото голово положение в мача. Центриране пред вратата на Барса бе избито към границата на наказателното поле, откъдето Жул Кунде стреля опасно, но ударът му премина на сантиметри от страничния стълб.

В средата на полувремето Барса получи правото да изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле. Лионел Меси го изпълни, пращайки топката над стената и право към горния ляв ъгъл на вратата. Защитникът на домакините Жул Кунде обаче изпълни задачата си, покривайки ъгъла на вратата и изчиствайки топката в корнер. Малко по-късно кълбото отново "флиртува" с голлинията на Севиля, но не понечи да влезе във вратата.

В самия край на първата част двата отбора се спречкаха заради нарушение срещу Луис Суарес. Лионел Меси си изпусна нервите и си позволи да изблъска противников футболист, а след това и други играчи се намесиха във физическата конфронтация. Действията на аржентинеца обаче убягнаха на главния арбитър на срещата, който дори не му показа картон, а такъв получиха Серхио Бускетс и Фернандо.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55-ата минута Тер Щеген спаси Барселона от това да изостане в резултата. Лукас Окампос достигна до прекрасен пас в наказателното поле и веднага нанесе мощен удар от малък ъгъл, който бе спасен по изключителен начин от немския вратар на каталунците. Две минути по-късно Мунир Ел Хадади на свой ред пропиля чудесна възможност за гол пред вратата на гостите.

В 73-ата минута Лионел Меси изпълни пореден пряк свободен удар, който създаде работа на вратаря Вацлик. Въпреки сериозната дистанция аржентинецът успя да пласира топката в горния десен ъгъл на вратата, но със сетни усилия вратарят на Севиля успя да избие в корнер.

Две минути преди изтичането на редовното време Жорди Алба центрира остро в наказателното поле, намирайки останалия непокрит Луис Суарес. Уругваецът засече подаването в движение, но ударът му премина над вратата. В 91-вата минута Серхио Регилон пропиля невероятна възможност за гол, стреляйки на няколко метра от вратата на Барса, но прати удара си право в тялото на Тер Щеген.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След подновяването на първенството Севиля спечели дербито с Бетис и завърши наравно с Леванте. Барселона пък спечели и двата си мача, като вкара в тях общо 6 гола и не допусна нито един. Каталунците са лидер в класирането и се борят да не допуснат да бъдат настигнати от Реал Мадрид.

Под въпрос за мача тази вечер е защитникът на гостите Жерар Пике. Очаква се завърналият се след дълго лекувана контузия Луис Суарес да излезе титуляр. Интересно е да се спомене, че Барселона е вкарала не по-малко от 4 гола в последните си 3 мача със Севиля във всички турнири.

СЪСТАВИ

Севиля: Вацлик, Регилон, Диего Карлуш, Кунде, Навас, Жордан, Фернандес, Торес, Де Йонг

Барселона: Тер Щеген, Алба, Пике, Ленгле, Семедо, Бускетс, Ракитич, Видал, Суарес, Меси, Брейтуейт, Окампос, Ел Хадади, Де Йонг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички