ВИДЕО: Вълшебният гол на Винисиус, който даде тон на победата на Реал Мадрид над Барселона в Ел Класико


ВИДЕО: Вълшебният гол на Винисиус, който даде тон на победата на Реал Мадрид над Барселона в Ел Класико
Снимка: Getty Images/Guliver

7207 0

Реал Мадрид спечели 244-ото издание на Ел Класико след победа с 2:0 над Барселона на "Сантяго Бернабеу". В герой за "белия балет" се превърна Винисиус, който отбеляза първия и така важен гол в срещата в 71-вата минута, докато Мариано оформи крайното 2:0 късно в добавеното продължение на срещата.

След 70 минути игра на "Бернабеу" Тони Кроос демонстрира страхотно виждане върху играта, пускайки великолепен извеждащ пас към Винисиус, като преди това дори посочи с ръка на нападателя да тръгне напред. Младият бразилец успя да се отскубне зад отбраната на "блаугранас" и да стигне почти до вратата на гостите. Последва удар, който се докосна до тялото на Жерар Пике, за да се превърне в неспасяем за Марк-Андре Тер Щеген.

По този начин Винисиус се превърна в най-младият футболист през 21 век, който бележи гол в "Ел Класико" в Ла Лига, подобрявайки рекорда на Лионел Меси от 2007 година. Винисиус вкара в мрежата на Барселона на 19 години и 233 дни, докато аржентинецът стори това на 19 години и 259 дни.

Винисиус отпразнува попадението си в стил "Кристиано Роналдо" пред погледа на португалската суперзвезда, която беше на трибуните, за да подкрепи Реал (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички