ВИДЕО: Всички 117 гола на Христо Стоичков с екипа на Барселона


ВИДЕО: Всички 117 гола на Христо Стоичков с екипа на Барселона
Снимка: Getty Images

11091 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков спокойно може да бъде определен и като най-добрия футболист в историята на България. Със своята "Златна топка" от 1994 година Камата прослави родината ни в целия свят.

Стоичков не само изведе България до историческото четвърто място в света на Световното в САЩ през 94-та, но и се превърна в един от лидерите на испанския колос Барселона. Със своите голове и неподражаем стил на игра Камата остана завинаги в историята на каталунците.

"Модерния ляв" стъпи на "Камп Ноу" за пръв път през 1990 година, когато бе трансфериран от ЦСКА. В продължение на пет години Стоичков нижеше гол след гол, а след това изкара един сезон в Парма, преди отново да се завърне в Барса и да играе за клуба до 1998 година.

Първите голове на Христо Стоичков в Барселона (1990 - 1993 г.)

 

Стоичков пристига в Барселона за предполагаема трансферна сума в размер на 4,5 милиона долара, платена на другия клуб на сърцето му - ЦСКА. Още с първите си дни Стоичков печели феновете на Барса с невероятните си пробиви, завършващи редовно с голове в противниковите врати.

В кариерата си Христо Стоичков изиграва общо 255 мача за Барселона, като все още е единствения българин, играл за каталунския гранд. Той успява да отбележи общо 117 гола, както и да запише 25 асистенции. Не липсват и картони за Камата - 48 жълти, както и общо 10 червени (5 директни и 5 с по два жълти картона). Така Камата се нарежда до Пеп Гуардиола и Жерар Пике сред играчите с най-много червени картони в историята на Барселона.

Головете на Христо Стоичков за Барселона в периода 1993 - 1998 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички