ВИДЕО: Севиля спря Реал Мадрид - първо равенство за "кралете" през сезона в зрелищен двубой


ВИДЕО: Севиля спря Реал Мадрид - първо равенство за "кралете" през сезона в зрелищен двубой
Снимка: Getty Images

2902 0

Реал Мадрид записа първо равенство за сезона, завършвайки 1:1 със Севиля в горещ и много динамичен сблъсък от 10-ия кръг на Ла Лига. Двете попадения в мача паднаха в рамките на 4 минути - Севиля откри в 74' след автогол на Давид Алаба, мадридчани изравниха в 78' след попадение на Дани Карвахал.

През първото полувреме "белите" вкараха топката във вратата на Ниланд 2 пъти, но първият гол бе отменен, вторият не бе зачетен. В 4' Федерико Валверде откри, но попадението бе отменено заради засада.

Четири минути по-късно гостите отново се разписаха, но при спорна ситуация, когато главният рефер бе спрял играта, за да провери състоянието на Лукас Окампос. Това вбеси целия отбор на Карло Анчелоти.

Двубоят на "Рамон Санчес Писхуан" изобилстваше от положения, единоборства, напрежение, а в края играчи на двата тима се сбутаха и едва не се сбиха.

Реал Мадрид остава на върха в Ла Лига с 25 точки, 3 повече от втория Жирона, но и с мач повече. Севиля се изкачи на 13-ото място с 9 спечелени точки. Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Вихрено начало за гостите на "Рамон Санчес Писхуан" - в 3', след атака отляво, Белингам намери Винисиус пред вратата на андалусийци, но бразилецът стреля над вратата. Секунди по-късно "белите" стигнаха до ранен гол, при това от невъзможен ъгъл.

В ситуацията защитата на Севиля успя да изчисти след изпълнение на корнер, но Реал успя да върне опасността пред вратата им. Федерико Валверде от почти невъзможен ъгъл успя да стреля и да прати топката зад голлинията, но попадението бе отменено заради засада на Белингам. 

В 8' настъпи доста дискусионен момент в мача - мадридчани бяха стигнали до опасност в половината на съперника, когато реферът реши да спре играта, за да провери състоянието на Окампос. Част от играчите не разбраха, че играта е спряна, а голът, до който стигнаха футболистите на Карло Анчелоти, не бе зачетен.

През първия четвърт час гостите са тимът, който е по-остър и повече владее топката. Едва около 20' Севиля успя да се задържи в половината на "белите" и дори стигна до точен удар към вратата на Кепа, дело на Окампос, който не затрудни вратаря.

Около 23' стана напечено пред вратата на мадридчани, като първо изстрел на Ракитич беше изчистен с глава от Карвахал на самата голлиния. Малко след това Арисабалага изби удар на Окампос. В 25' андалусийци стигнаха до ново хубаво положение след чудесна атака. тя бе завършена от Джибрил Соу, който стреля от отлична позиция встрани от вратата.

Напрежение пред вратата на андалусийци в 34-ата минута, когато бе изпълнен фаул, а бившият капитан на "кралете" Серхио Рамос изчисти топката току от голлинията, отигравайки преди Алаба да е успял да реагира и да накаже настоящия му тим.

В 40' ново добро положение дойде пред гостите - Винисиус получи подаване по диагонал и отигра от въздуха с външната част на крака, но Ниланд се справи с удара му. Малко след това при битка в наказателното поле изглеждаше, че Серхио Рамос удря с ръка умишлено Белингам в главата, но съдията изглежда не видя момента, или пък не видя нищо нередно в него.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна в бързо темпо, като двата тима си размениха атаки. При единоборство край аутлинията Ферланд Менди удари Хесус Навас в лицето и имаше късмет, че се размина без картон в ситуацията. В 51' Тони Кроос опита да изненада Ниланд с мощен изстрел от дистанция, който обаче беше неточен. 

Шанс за Реал в 57' - Валверде със страхотно подаване намери Родриго в наказателното поле и той отигра, но стражът на Севиля се намеси подобаващо.

Смяна за гостите в 67' - Федерико Валверде отстъпи мястото си на ветерана Лука Модрич, който през този сезон не играе много. Няколко минути по-късно Белингам проби отляво в наказателното поле, но реши да подава. Топката се озова в хърватина, но ударът му бе разочароващ - високо над вратата.

В 72' хубава атака на Севиля бе завършена от Акуня, който стреля с глава, но Арисабалага улови. Две минути по-късно Реал се пропука и андалусийци вдигнаха на крака публиката на "Рамон Санчес Писхуан". В ситуацията Давид Алаба си отбеляза автогол. 

Австриецът опита да отклони центриране в малката пеналтерия, но вместо това с тяло прати топката към собствената си врата. Арисабалага опита да реагира, но не успя - Севиля повежда.

Четири минути по-късно Реал Мадрид отново възстанови равенството. Дани Карвахал надскочи Ен-Несири в наказателното поле и засече с глава центриране от свободен удар, което превърна в гол - 1:1. Две минути по-късно Серхио Рамос можеше да накаже бившия си тим, но Кепа показа блестяща реакция и отрази удара му.

В 85-ата минута около вратата на андалусийци настана меле, в основата на което бе Винисиус. Играчи на Севиля отказаха да му дадат топката, а той настоя да си я получи, с което вбеси част от футболистите на домакините и те го нападнаха. В добавеното време силно представилият се Серхио Рамос имаше възможност да донесе успеха на сегашния си тим, но стреля над вратата. 

Стартови състави:

Севиля: Ниланд, Акуня, Гудел, Ен Несири, Люкебакио, Навас, Окампос, Ракитич, Рамос, Соу, Сумаре

Реал Мадрид: Арисабалага, Алаба, Белингам, Валверде, Винисиус, Карвахал, Кроос, Менди, Родриго, Рюдигер, Чуамени

ПРЕДИ МАЧА

Севиля се надяваше на по-добър старт на кампанията, но не се добра до него. Андалусийци се намират на 14-ата позиция в Ла Лига с актив от само 8 точки след 8 изиграни мача.

От другата страна, Реал Мадрид е на върха в испанския елит с 24 точки. Мадридчани сбъркаха само срещу Атлетико Мадрид преди няколко кръга, а феновете на тима очакват още попадения от голямата звезда Джуд Белингам.

През изминалата кампания Реал си взе и двата мача срещу Севиля. Възпитаниците на Карлето се наложиха с 3:1 у дома на "Сантяго Бернабеу", а в ответната среща надвиха андалусийци с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички