ВИДЕО: Реал Мадрид успя - хеттрик на Роналдо прати "кралския клуб" на полуфинал


ВИДЕО: Реал Мадрид успя - хеттрик на Роналдо прати "кралския клуб" на полуфинал

2889 0

Испанският колос Реал Мадрид успя да се класира за полуфиналите на Шампионска лига, след като стигна до класически успех с 3:0 срещу Волфсбург в реванша между двата отбора от четвъртфиналите в турнира.

Героят на "Сантяго Бернабеу" беше познат, след като и трите гола влязоха в сметката на Кристиано Роналдо. Крилото на "белия балет" беше точен на два пъти през първото полувреме, а решаващият гол падна в 78'.

Португалският ас на "белия балет" стреля от пряк свободен удар, а Налдо наруши постройката на стената. Именно заради него топката се насочи към вратата, а Беналио нямаше как да реагира на време - 3:0.

Така Реал Мадрид за пръв път от сезон 2001/02 стига до обрат в елиминационната фаза след загуба в първия двубой. Тогава беше и кампанията, в която "белия балет" стигна до "Деветата".

Кристиано Роналдо пък вече има 16 гола в настоящото издание на Шампионска лига и има поне два мача на разположение, за да подобри собствения си рекорд за най-много голове в една кампания.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Съвсем очаквано Реал Мадрид натисна здраво в началото на двубоя и това доведе до 2 гола още до 17'. В 16' страхотна акция в бяло завърши с подаване за Роналдо в близост до вратата и португалецът не сбърка. Само минута по-късно отново голмайстор №1 в историята на "белия балет" се разписа след асистенция на Кроос и неутрализира аванса на Волфсбург от първата среща.

Това бяха и голове №14 и №15 през настоящия сезон за CR7 в Шампионска лига, и то в едва 10 мача.

"Белия балет" намали леко оборотите и заигра по-дефанзивно, което позволи на "вълците" да излязат малко от своята половина. Те се опитаха да се възползват от това и стигнаха до две много добри положения.

Едното беше дело на Луис Густаво. В 32' той получи свободно пространство и от 23 метра пробва топовен удар, който беше отразен от Кейлор Навас.

Няколко минути по-късно дойде и най-опасното положение. Шюрле успя да пробие по левия фланг и през Карвахал пусна центриране по земята към дузпата. Там съвсем непокрит беше Енрике, който обаче се засуети, а Рамос и Марсело успяха да блокират удара му, който излезе в корнер.

Волфсбург се наложи да прави и принудителна смяна в 30', когато Дракслер получи разтежение на бедрото на левия крак и беше заменен от Макс Крузе.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част се разви по-равностойно, като и двата отбора действаха много внимателно в дефанзивен план. Така единственото положение беше в полза на Реал Мадрид в 70', когато Серхио Рамос с глава уцели гредата на вратата на Беналио.

В 77' обаче се стигна до пряк свободен удар в полза на Реал. Кристиано Роналдо се засили в типичен стил и стреля право в стената, но защитник извъртя странно тялото си, топката мина покрай него и влетя в мрежата - 3:0 за Реал Мадрид. 

"Белия балет" можеше да реши всичко окончателно в 80', когато Бензема проби в наказателното поле, преодоля двама и стреля, но Беналио успя да избие топката в корнер.

До самия край на двубоя Волфсбург за нито един момент не застраши вратата на Кейлор Навас, докато бързичкият Хесе на два пъти пропусна да направи резултата 4:0.


All Goals - Real Madrid 3-0 Wolfsburg - 12.04... by enteritament

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

И двамата треньори не са направили нито една промяна в стартовите си състави. Зинедин Зидан до последно е обмислял включването на Хамес Родригес в стартовия състав, но все пак е заложил на по-голямата сигурност, която Каземиро носи в защитен план

Реал Мадарид: Навас, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Кроос, Модрич, Каземиро, Бейл, Бензема, Кристиано

Волфсбург: Беналио, Виейриня, Налдо, Данте, Родригес, Густаво, Гилавуги, Пинто, Арнолд, Дракслер, Шюрле

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Реал Мадрид допусна шокираща загуба с 2:0 на "Фоксваген Арена" и сега е пред угрозата да отпадне преди полуфиналите в надпреварата за пръв път от сезон 2009/10.

"Белия балет" обаче ще разчита на 80 хиляди души на "Сантяго Бернабеу" и на почти безгрешната си форма у дома през сезона. До момента "белите" имат само 2 поражения - от Атлетико и Барселона, а в Шампионска лига не са допускали гол у дома.

Волфсбург играе на приливи и отливи в Бундеслигата, но в Шампионска лига е изключително убедителен, като се намира далеч от топ 4. Така днешният двубой се явява най-важният за "вълците" през този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички