ВИДЕО: Най-доброто от Томас Гравесен, който "превзе" Ла Лига с екипа на Реал Мадрид


ВИДЕО: Най-доброто от Томас Гравесен, който "превзе" Ла Лига с екипа на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

10613 0

Реал Мадрид има славата на клуб, който държи най-големите звезди във футбола да играят на "Сантиаго Бернабеу". През годините амбициозния президент на мадридчани - Флорентино Перес, се е сдобивал с най-различни величия в играта - Зинедин Зидан, Дейвид Бекъм, Луиш Фиго и още много.

Никой обаче не говори за един от най-иконичните футболисти в историята на "белия балет", а именно - датският "психопат" - Томас Гравесен.

Гравесен акостира на "Бернабеу" от Евертън през 2005 година за сумата от 3,4 милиона евро. Той бе официално представен на стадиона на мадридчани пред редица медии по целия свят като новия титулярен дефанзивен полузащитник на "лос бланкос".

Кариерата на датчанина стартира чудесно в испанската столица. Той вършеше мръсната работа за отбраната на Реал и стана популярен с безкрайно агресивния си стил и влизания, които не се нравеха на противниците му и често се стигаше до ескалации на терена.

Точно този стил го изкара от титулярните 11 и той започна да "топли" пейката. До края на сезон 2005/06 вече имаше няколко тима, които се интересуваха от услугите му.

През лятото на 2006 година чашата прелива, когато на тренировка Гравесен влиза много остро в краката на Робиньо и за малко не го контузва сериозно. Наставникът на Реал тогава - Фабио Капело, взима решението да се раздели с него и датчанинът бива продаден на Селтик за сумата от 3 милиона.

За сезон и половина на "Бернабеу" Гравесен не успява да спечели трофей с Реал. В крайна сметка, той записва 49 мача с екипа на "белия балет", в които се отчита с 1 попадение.

Вижте компилацията от избрани моменти, които показват агресията, с която Гравесен играеше, тук:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички