За кошмарна минута Барселона едва не изпусна oпечена победа срещу непобеждавал ги противник


 За кошмарна минута Барселона едва не изпусна oпечена победа срещу непобеждавал ги противник
Снимка: Getty Images

4813 0

Барселона победи не без усилие опашкаря в Ла Лига Елче, техен съперник в 18-ия кръг на първенството. Каталунците водеха с 2:0 до 62-ата минута, но за около 60 секунди допуснаха изравняване и бяха поставени на колене.

Преди това дебютантът като титуляр Феран Жугтла и Гави бяха извели "блаугранас" напред в резултата с попадения в 16' и 19'. Елче изравни с голове на Тете Моренте и Пере Мия. Победното попадение (3:2) в 75-ата минута реализира друг от "децата" на Шави - Нико Гонсалес.

Ако каталунският тим бе изпуснал победата в тази среща, това щеше да бъде голям резил за падналия гранд. В исторически план те никога не са били побеждавани от Елче, срещу който имат 7 победи и 1 реми.

Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона беше напът към шеметно начало на мача, когато след минута и половина игра дебютантът за тях в този мач - Феран Жутгла, прати топката зад голлинията на Елче. Попадение обаче няма, тъй като в ситуацията имаше засада за каталунците. 22-годишното крило обаче много искаше да ознаменува дебюта си с гол и успя да го направи. Той се възползва от центриране от корнер в 16' и с глава прати топката в мрежата на Бадиа - 1:0.

Само че не само Жутгла, но и целият тим на домакините искаше победата, и то да я подпечата в началните минути, затова каталунците бързо успяха да вкарат втори гол на своите гости. В 19' Гави получи топката от Лангле, премина през няколко защитници, намери си позиция и стреля - топката се отби в дясната греда и влетя вътре - 2:0!

Внезапен шанс в 25' се откри и пред Елче, който се бори с дълга негативна статистика на "Камп ноу", но изстрелът на Ензо Рохо отиде високо над вратата. Три минути по-късно Жутгла опита да се превърне в абсолютния герой на своя тим в мача, след като отправи нисък изстрел към вратата на Елче, но Едгар Бадиа се отличи с решителна намеса. В 44-ата минута Гави можеше да вкара своя втори гол в срещата и да сложи край на спора, но направи пропуск от близка дистанция.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Елче стигна до своя първи точен удар в мача в 47', когато обаче Бойе прати топката в ръцете на Тер Щеген. В следващата минута каталунците допуснаха сериозна грешка, която можеше да има сериозни последици. Защитник не се разбра с Марк-Андре тер Щеген, връщайки му топката, и тя бе отнета в опасна част на наказателното поле от футболист на гостите. За щастие в ситуацията вратата на каталунците не беше застрашена.

И когато вече изглеждаше само въпрос на време Барселона да вкара третия си гол и да реши мача, неочаквано Елче бе само намали изоставането си, но и изравни. Това се случи за около минута - в 62' Тете Моренте овладя на границата на наказателното поле и стреля точно в горния ляв ъгъл. Минута по-късно, след грешка на каталунците, Пере Мия успя да изстреля с глава и чрез плонж топката от много близо във вратата на Тер Щеген за 2:2.

В тази шокираща ситуация единствен незасегнат достатъчно от шока изглеждаше Феран Жутгла, който можеше отново да изведе Барса напред в резултата, но изпусна от 2 метра, стреляйки над напречната греда. Малко преди изравняването на Елче - в 58', Бадиа направи спасяване след негов изстрел, завършил бърза атака през центъра.

Барселона продължи да атакува в търсене на победно попадение и в 75' изстрел на Нико Гонсалес беше изчистен току до голлинията от полеви футболист на Елче. И това се случи, а действащо лице в ситуацията беше точно Нико. Той получи страхотно подаване от Гави отляво и с мощен шут опъна мрежата на гостите. Елче имаше редица претенции към редовността на гола, но все пак той беше зачетен.

Стартови състави:

Барселона: Тер Щеген, Араухо, Бускетс, Дембеле, Ленгле, Алба, Ф. Де Йонг, Гарсия, Жутгла, Гави, Абде

Елче: Бадиа, Мохика, Глез, Паласиос, Роко, Фидел, Маскарел, Йосан, Марконе, Бойе, Перес

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА БАРСЕЛОНА - ЕЛЧЕ В ЛА ЛИГА

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След два мача без победа Шави Ернандес е задължен да върне Барселона на победния път в испанската Ла Лига, освен ако каталунците не искат да отпаднат от битката за топ 4 в първенството. За целта "блаугранас" се нуждаят от домакинска победа срещу непретенциозния тим на Елче, който се бори за оцеляването си.

Загуба от Бетис и равенство с Осасуна оставиха Барселона на незадоволителната осма позиция - с пет точки изоставане от четвъртото място, заемано от Атлетико Мадрид. Сега каталунците се изправят срещу любим опонент в лицето на Елче, който е загубил последните си седем срещи срещу Барса във всички турнири.

В началото на месеца Елче победи Кадис, но предишният успех на тима бе едва в началото на октомври. За Барса пък последната победа в Ла Лига дойде срещу Виляреал като гост в края на ноември.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА БАРСА - ЕЛЧЕ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички