ВИДЕО: Бетис спъна Реал с красив гол и даде шанс на Жирона да си върне върха


ВИДЕО: Бетис спъна Реал с красив гол и даде шанс на Жирона да си върне върха
Снимка: Getty Images

1332 0

Реал Мадрид допусна грешна стъпка в битката си за титлата в Ла Лига, завършвайки наравно 1:1 с Реал Бетис на "Бенито Виямарин". Сега "кралете" имат само точка преднина пред втория Жирона, който при успех над Барселона в този кръг може да ги измести от върха.

Гостите поведоха с гол на Джуд Белингам в 53', но Реал Бетис изравни в 66' след страхотен гол на Айтор Руибал. Попадение на Браим Диас в 17' пък бе отменено заради засада.

Реал имаха претенции за дузпа в своя полза още в 10-ата минута, след като Родриго падна в наказателното поле след съприкосновение с играч на домакините. Съдията остана безмълвен. Седем минути по-късно попадение на Браим Диас беше отменено заради засада.

В 31' вратарят на Реал се намеси блестящо след удар на Айосе Перес. Давид Алаба пък можеше да открие резултата в 45+1' след изстрел от пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от дясната греда.

В 51' Иско можеше да изненада неприятно бившия си тим, след като стигна в опасна близост до вратата, но Лунин успя да го блокира.

Две минути по-късно гостите поведоха в резултата - Браим Диас изведе по отличен начин Джуд Белингам, който овладя и стреля, пращайки топката между краката на Руи Силва. Попадението бе под номер 12 за англичанина в Ла Лига.

В 58' мадридчани можеха да удвоят преднината си, след като Родриго опита хубав изстрел от малък ъгъл, вместо да подаде към Диас. Топката обаче мина встрани от вратата.

И когато малцина очакваха, Бетис изравни - в 66' Айтор Руибал овладя и с изстрел извън наказателното поле заби топката в горния десен ъгъл на Лунин за 1:1.

В 83' Карло Анчелоти предприе двойна смяна, като извади Тони Кроос и Лукас Васкес, а в игра пусна 19-годишния Нико Пас и Начо Фернандес.

Голям късмет за Реал - в 90-ата минута страхотна атака едва не доведе до победно попадение за Бетис. Иско успя да стреля с глава, след като засече центриране от фланга, но ударът му се отби в дясната греда. Минута по-късно пък "белите" изпуснаха своя шанс, като удар на Хоселу бе блокиран.

"Белите" остават на върха в Ла Лига, но вече имат само точка пред Жирона. Каталунският тим играе с Барселона в неделя и при успех може да си върне върха. Бетис е на седма позиция с 26 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички