Валенсия излезе с позиция след разследването на расисткия скандал


Валенсия излезе с позиция след разследването на расисткия скандал
Снимка: Getty Images/Guliver

1341 0

Валенсия публикува заявление на официалния си сайт, в което коментира расисткия инцидент в мача с Кадис (1:2). Защитникът на "прилепите" Муктар Диакаби заяви, че е бил обиден по време на мача от противниковия играч Хуан Кала. Срещата беше прекъсната, а след това подновена при смяна на Диакаби.

Компанията, занимаваща се с подобрения на аудиозаписи и четене по устните не откри расистки оскърбления от страна на Кала.

"Ла Лига ни изпрати отчетите и резултатите от разследването, а също обясни как се случи всичко. Изхождайки от достъпните видео и аудиотестове в рамките на разследването не може да потвърдим ВСИЧКИ думи, казани в адрес на Диакаби. Но отсъствието на доказателства не значи, че това не се е случвало"

"Искаме да обърнем внимание, че Ла Лига проведе собствено разследване, но то никак не поялия на клуба по отношение на случилото се. Ние напълно подкрепяме Диакаби. Нашата цел е да постигнем промени и пълноценен отговор на този сериозен инцидент"

"Освен това смятаме за позитивен фактът, че започнаха преговорите относително новите правила срещу расизма във футбола. Гордеем се с Диакаби, футболистите, треньорския щаб и реакциите им на случилото се", се казва в позицията.

Ето защо бивш играч на Валенсия напусна клуба.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички