Гуардиола с важна констатация при трансфера на Феран Торес


Гуардиола с важна констатация при трансфера на Феран Торес
Снимка: Getty Images

3234 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е напълно окей с факта Феран Торес да напусне и да подсили испанския Барселона. Въпреки че са минали едва 18 месеца от неговия контракт с „гражданите“, който е за пет години, то Торес е на 99% играч на „блаугранас“ от зимния трансферен прозорец.

В сряда се потвърди, че сделката е факт, а испанците ще заплатят около 55 млн. Евро за него, за да привлекат бившата звезда на Валенсия. И макар да губи ключов играч от състава си, то испанският мениджър вярва, че това е правилното нещо за крилото.

Говорейки на брифинг, Пеп каза: „Казвал съм много пъти, че ако един човек не е щастлив на едно място, трябва да напусне. Не сме клуб като другите, които държат насила футболисти при тях. Оттук насетне играча и клубът трябва да се разберат с желаещия го“, отсече Гуардиола.

„Ако приемем, че даден играч иска да напусне, то трябва да последва договорка между клубовете. Ако тя не устройва клуба ни, не бива да отстъпваме. Именно заради това играчите имат добри агенти, те преговарят през медиите, през „подземията“, използвайки всичките си оръжия за една сделка. Те трябва да го правят това. Не е в случая с Феран, а за всички. Кариерата е кратка и свършва. Щом иска да напусне, аз въобще няма да съм разочарован – това е неговото желание“, констатира Пеп.

Торес ще напусне Премиър лийг, след като вкара 16 гола и подаде за четири други в 43 мача за Ман Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички