Важният юни за Барселона - играчите, които клубът иска да продаде час по-скоро


Важният юни за Барселона - играчите, които клубът иска да продаде час по-скоро
Снимка: Guliver/GettyImages

7318 0

В Барселона се готвят за много тежък месец юни. Докато играчите са в почивка след спорния сезон, ръководството ще работи здраво около селекцията на тима и първо действия на операцията е да бъдат намерени нови отбори на част от футболистите, сред които има и твърди титуляри.

Идеята на Хосеп Мария Бартомеу е клубът да финансира лятната селекция с продажба на част от играчите. Първо обаче ще бъдат изходящите трансфери, според които ще се направи ясен план кои и какви футболисти ще са необходими да бъдат привлечени.

Продажбата на играчи започва с Яспер Силесен, за когото ще се търсят около 15-20 милиона евро. Холандският страж иска да е титуляр преди Евро 2020 и ръководството ще удовлетвори неговото желание. Голямата надежда на Барселона обаче е да продаде Фелипе Коутиньо. Бразилецът не се вписва в схемата на игра на тима, а ръководството ще се опита да го продаде за същата сума, за която го взе - около 150 милиона евро.

22-годишният Малком е най-интересният случай, тъй като Барселона го взе за 45 милиона евро през миналото лято заради сериозния потенциал, който бразилецът има. Желанието на Барселона е да го прати под наем, пише "AS".

Иван Ракитич пък иска да остане в Барселона, но ръководството разчита, че ще го продаде през това лято. Причината - идването на Франки де Йонг, който ще бъде налаган от Ернесто Валверде. Освен това каталуцните са убедени, че могат да вземат между 80 и 100 милиона евро за 31-годишния хърватин. Самюел Умтити също е сред кандидатите за напускане, а негова продажба ще е сигурен знак, че капитанът на Аякс Матайс де Лихт ще акостира на "Камп Ноу".

Играчи като Рафиня, Томас Вермаален, Андре Гомеш, Денис Суарес и Кукурея също са на трансферната сергия. Междувременно испанските медии разкриха за сериозно напрежение между тарторите в Барселона (подробности четете в този материал).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички