В преследване на мечта: Звезда на Манчестър Сити снижава изискванията си, за да отиде в Барселона?


В преследване на мечта: Звезда на Манчестър Сити снижава изискванията си, за да отиде в Барселона?
Снимка: Getty Images

3227 0

Медиите в Испания съобщават, че една от звездите на Манчестър Сити - Жоао Кансело, е готов да понижи финансовите си изисквания, за да осъществи своето желание, а именно - да акостира на "Камп Ноу" с фланелката на Барселона.

"Barca Universal" информира, че Португалският защитник също представлява интерес за треньора на каталунците Шави. В момента той е преотстъпен в Байерн Мюнхен, но съществува голяма вероятност германският гранд да не плати цената от 70 млн. паунда за правата му поради неособено задоволителните игри, които показва. 

Желание има, пари няма

Предвид сериозните проблеми на Барса в защита през настоящия сезон, се очаква Шави да погледне към алтернативи именно за позициите пред вратата. Неотдавна клубът предяви интерес към Хуан Фойт от Виляреал, но за него "блаугранас" ще трябва да се разделят с поне 54 млн. паунда, каквато е откупната клауза в договора му. Трудното финансово положение на каталунците прави тази задача трудна.

Кансело изглежда добра алтернатива в очите на Шави. Неговата клауза е с близо 20 млн. паунда по-висока от тази на Фойт, но опцията за наем отново стои на масата. Върху нея скоро може да се озове и друга, далеч по-шокираща оферта по оста Манчестър Сити - Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички