В настоящата форма е невъзможно Реал Мадрид да стигне до трофей


В настоящата форма е невъзможно Реал Мадрид да стигне до трофей
Снимка: Getty Images/Gulliver

1563 0

Реал Мадрид успя да стигне до 1/4-финалите на Купата на Краля, въпреки че във втория мач срещу Леганес допусна загуба с 1:0. "Белия балет" обаче през настоящия сезон разочарова много, а с представянето си показват, че трудно биха стигнали до трофей.

От 32 мача този сезон, 19 завършиха с победи за Реал, 3 при равен резултат и 10 със загуби. Като това поставя под сериозна въпросителна какво може да постигне отборът в оставащите 5 месеца до края на сезона. Под ръководството на Хулен Лопетеги отборът завърши с 6 загуби от 14 двубоя, а при Сантиаго Солари положението не е много по-обнадеждаващо - 4 загуби в 18 мача.

По-зле от предния сезон

При Зинедин Зидан европейският клубен шампион записа 9 загуби от 62 мача, докато настоящият състав има с една загуба повече в едва 30 срещи. По това време миналия сезон Реал очакваше битките с ПСЖ за 1/8-финалите в Шампионска лига, но бе доста слаб предвид очакванията. Нещо, което обаче сега се задминава със завидна скорос.

Липсата на голове

При поражението от Леганес в сряда вечер Реал отново се провали в опитите си да отбележи попедение. За осми път през сезона и нещо, което се е случвало едва 6 пъти. Солари заяви след мача, че това се дължи на липсата на нападател, както и на контузиите на Карим Бензема, Мариано Диас и Гарет Бейл. Със сигурност обаче това не оправдава слабата форма през целия сезон.

Обезпокоителна проблеми в защита

Реал допусна само един гол в сряда, но можеше да е повече, ако не бяха отличните изяви на Кейлор Навас. "Белия балет" е допуснал 37 гола в 32 мача, а това съчетено с импотентна атака е равно на бедствие.

Никакъв контрол върху играта

В последните двубои Реал се проваля и при доминирането на терена. Срещу Реал Бетис отборът на Солари имаше едва 26% притежание на топката. В този двубой Лука Модрич завърши с най-много успешни подавания - 29, докато Марсело завърши с 48 в двубоя в сряда.

А как Brexit може да принуди Гарет Бейл да напусне Мадрид - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички