В майсторски аспект: Реал, Ливърпул, Сити и ПСЖ дишат прахта на сензационен тим


В майсторски аспект: Реал, Ливърпул, Сити и ПСЖ дишат прахта на сензационен тим
Снимка: Getty Images

9134 0

След доста дълъг и сравнително комфортен престой в топ 4 на испанската Ла Лига - Бетис сдаде позицията си там (поне временно), след като загуби директния сблъсък с Атлетико (Мадрид). "Дюшекчиите" надделяха с 3:1.

В герой за тях се превърна португалският нападател Жоао Феликс, който отбеляза две попадения (за пети път, откакто е в испанския отбор, се случва да отбележи две или повече попадения - четири пъти го е правил в Ла Лига и веднъж в Шампионска лига).

Бетис също съумя да се разпише и временно да изравни резултата в добавеното време на първото полувреме. Попадението бе дело на юношата на Барселона Кристиян Тейо. Неговият гол дойде след изстрел извън наказателното поле, като така се затвърди повече от впечатляваща тенденция за андалусииците.

Бетис вече има 17 попадения, дошли след удари извън наказателното поле. Отборът е лидер по този показател в топ 5 първенствата на Европа, а зад себе си остава едни от най-силните тимове в света към момента.

С по 13 гола след изстрели извън наказателното поле са грандовете Реал Мадрид, Ливърпул, Манчестър Сити и ПСЖ, информира OptaJose. Екипът на SportLive прави лека корекция в представените данни от OptaJose, тъй като от този сезон (2021/22) ПСЖ не е част от топ 5 на Европа първенство, тъй като френската Лига 1 бе изместена от португалския шампионат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички