Реал Мадрид разпиля Сосиедад в Ла Лига и "загря" за реванша с ПСЖ в Шампионска лига


Реал Мадрид разпиля Сосиедад в Ла Лига и "загря" за реванша с ПСЖ в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

5384 0

Испанският колос Реал Мадрид постигна убедителна победа над тима на Реал Сосиедад с 4:1 като домакин в мач от 27-ия кръг в Ла Лига. Двубоят на "Сантяго Бернабеу" започна с гол от дузпа на гостите, но скоро след това "кралете" не оставиха съмнение кой е по-класният отбор на терена.

Микел Оярсабал вкара от бялата точка за Сосиедад, който се оказа един от малкото добри моменти за тима в мача. В края на първата част Реал стигна до пълен обрат след два топовни изстрела от дистанция на Едуардо Камавинга и Лука Модрич.

През втората част и Реал вкара от дузпа, изработена от Винисиус и реализирана от Карим Бензема. Френският нападател успя да се разпише от бялата точка, след като по-рано две негови попадения бяха отменени поради засада. Четвъртият гол бе реализиран от резервата Марко Асенсио.

С победата Реал Мадрид увеличи преднината си пред втория Севиля на осем точки. "Кралете" загряха за реванша срещу Пари Сен Жермен в Шампионска лига в сряда.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

След само девет минути игра Сосиедад откри резултата на "Бернабеу". Дани Карвахал фаулира противник в наказателното поле и главният арбитър отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Микел Оярсабал, който успя да се разпише в мрежата на Тибо Куртоа - 0:1!

Реал натисна в следващите минути в търсене на изравнителен гол и го намери в края на полувремето. В 40-ата минута Едуардо Камавинга получи пространство за удар от дистанция и нанесе неспасяем изстрел, който порази целта - 1:1!

Само минута по-късно Карим Бензема също вкара топката в мрежата на Сосиедад, но попадението бе отменено поради засада. В 44-ата минута обаче Реал стигна до пълен обрат в мача. Този път Лука Модрич си освободи пространство за удар извън наказателното поле и вкара още един фантастичен гол за "белите" - 2:1!

В 70-ата минута още един гол на Карим Бензема бе отменен. Попадението отново бе отменено поради засада, в която този път попадна Родриго. Шест минути по-късно Бензема все пак се разписа. Винисиус бе фаулиран в наказателното поле, което позволи на Бензема да изпълни дузпа, която реализира - 3:1!

В 79-ата минута Реал стигна и до четвърти гол. Дълго подаване зад отбраната на Сосиедад бе овладяно от Дани Карвахал на фланга. Крайният бранител изкача включването на влезлия преди малко като резерва Марко Асенсио, който след това получи подаване от Карвахал и го оползотвори в попадение - 4:1!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Камавинга, Модрич, Родриго, Винисиус, Бензема

Реал Сосиедад: Ремиро, Горосабел, Ийяраменди, Льо Норман, Исак, Мерино, Оярсабал, Пачеко, Силва, Залдуа, Зубелдия

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал Мадрид продължава да върви към шампионската титла в Испания и има преднина от 6 точки пред Севиля в Ла Лига. Сега обаче "кралския клуб" се изправя срещу Реал Сосиедад, който е шести, но се бори за топ 4, като има само с точка по-малко от тимовете пред него - Атлетико (Мадрид) и Барселона.

Реал Мадрид не играе никак лесно срещу този съперник, като в последните десет мача е записал победа само в половината от случаите. В останалите Реал Сосиедад е успял да стигне до успеха три пъти, а два от тези двубои са завършили при равенство.

Във всички тези мачове са вкарани общо 35 попадения, което прави средно по 3,5 на мач. Коефициентите за двубоя Реал Мадрид - Реал Сосиедад вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички