В Барселона се сетиха за титулярната позиция на Масчерано


В Барселона се сетиха за титулярната позиция на Масчерано

2155 0

Хавиер Масчерано премина през много, за да се докаже в Барселона и дори се преквалифицира в централен защитник, за да бъде с ключова роля за каталунците. Аржентинският ас е в основата на добрите игри на тима, особено през миналата година, когато покриваше вересиите на Жерар Пике. Сега обаче Луис Енрике се сети, че може да използва национала там, където е мястото му - в средата на терена.

Той излезе като титулярен дефанзивен халф - такъв, какъвто играеше в Ливърпул. И се представи повече от добре. Той дирижираше играта на тима в средата на терена, като извърши и най-много опити за подаване (85) и регистрира най-много точни пасове (82).

Масчерано разгръщаше нападенията на Барселона, като редовно с бърз пас сменяше фронта на нападението - отляво вдясно и обратно. Също така в играта си той вкара и нещо, позабравено от играчите на "блаугранс" - ударите от далеч, принуждавайки вратаря на Лас Палмас да спасява два много опасни удара.

Така Масчерано показа, че е готов да покрива и Иван Ракитич, и Серхио Бускетс при евентуални травми, както и в случаите, в които Луис Енрике пожелае да даде почивка на основни играчи в средата на терена.

Това може да се окаже ключово за сезона на Барселона, особено през първата половина на сезона. Причината се корени в контузените в лагера на каталунците, към които се присъедини и Меси, както и забраната за регистриране на играчи, привлечени през настоящата 2015 година.

Въпреки проблемите в Барселона, едно е ясно - на Масчерано може да се разчита. И това не трябва да бъде пренебрегвано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички