Определиха капитаните на Барселона


Определиха капитаните на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

3988 0

Футболистите и треньорите на Барселона проведоха тайно гласуване, на което беше определен капитанът на тима за следващия сезон, както и неговите заместници.

Според пресата в Испания, победител е Андрес Иниеста, който очаквано е събрал най-много гласове по време на тайния вот. Той наследява лентата от легендата Шави, който напусна след края на сезона и ще довърши кариерата си в Катар.

Втори капитан на каталунците ще бъде Лионел Меси, който досега беше трети или четвърти вариант при предишните треньори Хосеп Гуардиола, Тито Виланова и Тата Мартино.

Трети избор е Серхио Бускетс, който се утвърди като един от най-ценните кадри, излезли от школата на тима. Интересен е изборът на 4-и капитан, като това е Хавиер Масчерано, а провъзгласилият се за кандидат-капитан Жерар Пике остава извън 4-ката, която ще носи лентата през следващия сезон.

Масчерано премина на "Камп Ноу" през лятото на 2010 година и дори промени позицията си от дефанзивен халф на централен защитник, за да играе по-често в състава на тима и да пасне оптимално на схемата. Договорът му с Барселона е до лятото на 2018 година, а откупуващата му клауза е в размер на 100 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички